Søk i arkivet

Regatta

Singapore blir stoppoverhavn

Mandag ble det offentlig at Singapore blir en av havnene der Volvo Ocean Race flåten skal stanse i 2008. De skal også arrangere det andre inshore racet i regattaen

CYD 40 Ny svensk 40-foter på nyåret

Nicanders Båtvarv, som bygger CB 365, avslutter i disse dager pluggen på det som skal bli en ny 40-foter. Denne gangen blir ikke navnet CB, da Carl Beyer ikke er involvert. Arbeidsnavnet er CYD 40 og båten skal prøveseiles i begynnelsen av neste år.

Barcelona World Race Endelig i Atlanterhavet

Paprec Virbrac 2 med Jean-Pierre Dick og Damian Foxall om bord var første båt som kom seg gjennom Gibraltarstredet og ut i Atlanterhavet. Nå har de satt kursen sørover.

NORLYS–NORC rankingen 2008 X-41OD blir en del av NORLYS–NORC-rankingen

Thomas Føyen og Espen Claeson har lagt sin første sesong i X-41 One Design bak seg. De er svært fornøyd med sesongen, men ser veldig frem til neste års sesong med flere båter på linjen. Samtidig blir alle X-41ene også en del av NORC’ ranking.

America’s Cup Fullt brudd mellom toppene

Hva som egentlig er sant når det gjelder den stadig pågående krangelen mellom Alinghi og BMW Oracle er det vanskelig å finne ut av. De har begge forskjellige virkelighetsoppfatninger, men konsekvensen er i hvertfall at det er fullt brudd. Nok en gang.  

Transat Jacques Vabre På pallen med skrogskader

Delen som Pascal Bidegorry og Yvan Ravussin viser frem etter at de har seilt inn til en tredjeplass ORMA 60 klassen i Transat Jacques Vabre er en del av skroget. 

Fredrikstad Seilforening Matchracing-kø på Andersenslippen

Det kommer til å være liv på Andersenslippen hele vinteren gjennom. Fredrikstad Seilforening har nemlig startet Kællenkøpp med fire TvåKrona-båter og det er kø på brygga annenhver lørdag frem til påske.

ORC International Ønsker ny regel velkommen

Otto Backe, seiler og X-Yachts forhandler i Norge, ønsker den nye regelen fra ORC velkommen og mener at norske seilere nå har en unik mulighet til å henge seg på en ny regel til riktig tid. Han ser for seg en tredeling av seil-Norge.

Trofeo Puerto Calero 2007 Full fart i TP52 på Lanzarote

I oktober seilte TEAM BERGEN Trofeo Puerto Calero på Lanzarote i TransPac 52en FRAM XVI. Det ble en lærerik uke for Sverre Valeur og hans mannskap – Se filmen og hør Sverre Valeur fortelle om hva han synes om TP52-seiling.

Watski Skagerrak TwoStar Rekordpåmelding, venteliste og mange X-båter

Deltagerlisten i Watski Skagerrak TwoStar har nå passert 200, og av dem står 41 på venteliste. Det er flere seilere enn det noen gang har vært så lenge før regattaen, noe som sammen med tredoblingen i Seilmakeren Doublehanded. bekrefter at interessen for shorthanded-seiling er større enn noensinne. Og blant båtmerkene som seiles, er X-Yachts desidert mest populær.

Ny rekord i Jacques Vabre

Første båt er i mål i Brasil etter en snittfart på 18,03 knop.

Rekord-tidlig terminliste klar Samseiling i Nord-Norge

Seilforeningene i Nord-Norge har samordnet sine terminlister foran neste års seilsesong. – Vi ønsker at flere skal kunne delta i hverandres regattaer, forklarer initiativtagerne til et fellesmøte mellom foreningene, leder Olav Taraldsen i Bodø Seilforening og Sverre Benjaminsen, som både er leder i Troms Seilkrets og regattasjef i Tromsø Seilforening.

IMS ut ORC lanserer ny og forbedret måleregel

ORC har oppdatert sin VPP- regel som vi alle kjenner som IMS og kalt den nye versjonen ORC International. Den vil fortsatt være er VPP baser og tar hensyn til moderne og raske båter.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen