Søk i arkivet

Regatta

Simrad OneStar Alt klart for solomesterskap

Til fredag samles alle de påmeldte til start i Simrad OneStar på Kranbanen i Fredrikstad sentrum. Først sendes de ut på en dagsseilas før de starter på den lange seilasen til Arendal på søndag. Fredrikstad Seilforening er i rute.

Marstrandregattaen Flerskrogsseilere høyt oppe

To norske lag gjør det sterkt i Marstrandregattaen denne helgen. Alf Terje Andersen og Dag Henning Edvardsen ligger an til bronse i Nordisk for HC-16 i Marstrand, mens Rolf Nilsen og Frode Nerland ligger på sølvplass i Tornado.

VM i e-jolle Mollat verdensmester

Mathias Mollatt (17) ble torsdag verdensmester i e-jolle etter suveren seiling i Nederland. Mollat har OL 2012 som mål og landslagsjef Espen Guttormsen regner han som en pallfavoritt.

World Sailing Leauge Fremtidens fartsmaskiner

Torsdag avslørte Paul Cayard og Russell Coutts hvordan katamaranene til deres World Sailing Leauge skal se ut. Designen er radikal og gir et innblikk i den neste generasjonens flerskrogsbåter. Disse 70 foterne skal være god for fart opp til 40 knop.

Archipelago Raid Intense forberedelser i Stockholm

Rune Aasberg og Tom Thoresen har lange dager i Stockholms skjærgård i disse dager. Lenger skal de bli. Mandag starter de nemlig i maratonracet Archipelago Raid som første norske lag noen gang. Konkurransen kommer til å bli knallhard.  

VM i IMS 30 båter klare for Hankø

Seilere fra seks nasjoner kommer til å være på startlinjen på Hankø når VM i IMS starter den 11. august. Så langt er 30 båter påmeldt og det ventes fortsatt flere innen fristen for påmelding går ut 1. august. Halve flåten er norsk, og den største favoritten er Fram-laget.  

Frontene skjerpes i striden om America´s Cup

Både Erntesto Bertarelli og Alinghis skipper Brad Butterworth har tatt skarpt til motmæle overfor Larry Ellisons søksmål og hans planer om å seile America´s Cup i 90 fots katamaraner allerede i 2008. Men det var andre nyheter som dominerte gårsdagens pressekonferanse i Valencia

61 Solinger i EM som starter mandag

61 Solinger fra hele 14 nasjoner inkludert Argentina, Brasil og USA stiller til start når Europamesterskapet  for Jan Herman Linges sagnomsuste kjølbåt starter i Arendal mandag. Det er en av de største samlinger av de gamle OL båtene noensinne i regattasammenheng.

Mollatt verdensmester

Den unge Mosseseileren Mathias Mollatt (17) ble idag verdensmester i E-jolle og føyer seg dermed i rekken av norske verdensmestere i denne klassen, flere av dem med senere OL medaljer.

EM i Melges 24 Melgesseilere får stjernecoach

Brian Hutchinson, en av nøkkelspillerene i Team Pegasus, har inngått en avtale med Melgesklubben som gjør at alle de norske seilerne får mulighet til å bli coachet av ham før og under mesterskapet. Hutchinson skal selv seile på Terra Eiendomsmegling under EM.

Nordisk junior mesterskap i e-jolle Kristine Strandenes tok gullet

Kristine Strandenes, Grimstad Seilforening, tok tirsdag en suveren seier i junior nordisk mesterskap i e-jolle. Oda Teigeland, Bergen Seilforening, tok bronsen.

Americas Cup Coutts er tilbake

Larry Ellison og hans BMW Oracle Racing team har sikret seg Russell Coutts som sjef og skipper for deres neste Americas Cup satsning. Konfliktene med hans tildigere sjef, Ernesto Bertarelli, står i kø for Coutts.

Team Pegasus skal coache Norge i EM

Melgesklubbens styret har fått til en god avtale med Brian Hutchinson, en av nøkkelspillerene i Team Pegasus, til å komme over til EM for å gi de Norske båtene ekslusiv coaching.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen