Søk i arkivet

Regatta

Americas Cup Alinghi tok første stikk

Tittelforsvarer Alinghi vant det første racet i den 32. utgaven av Americas Cup. De hadde Emirates Team New Zealand 35 sekunder bak seg da de krysset mållinjen og virket overbevisende på banen.

Simrad Shetland Race Hard duell i Laser

Inshore racet mellom klassevinnerne i Visit Shetland Race ble et hardt oppgjør der den tidligere jolleseileren Dag Eilert fra Cebina til slutt tok seieren. Han vant en AIS mottaker fra Simrad.

Sterk 2. dag i VM av Usterud

Dag Usterud står ved rattet på den beste norske båten i VM for X-35. Etter an famlende start på regattaen var nordmennene best av samtlige igår.

Alinghi aldri truet i AC premieren

Det ble en forholdsvis lett seier til Alinghi i den første seilasen om den 32. America´s Cup, selv om TNZ vant starten hårfint og kom sterkt innpå på den andre kryssen.

Visit Shetland Race Hermansen vinner igjen

Rolf Hermansen og hans mannskap i Hanna Marie, en Omega 34, vinner Visit Shetland Race igjen og igjen. Fredag kveld kunne den erfarne Nordsjøfareren nok en gang inkassere en overall seier på deletappen til Lerwick.

Americas Cup De minste detaljer teller...

Det er fokus på detaljene som kan avgjøre Americas Cup, og hvilken som helst annen regatta. Den siste tiden har Alinghi brukt store ressurser på å finne ut om det er lov til å tjene 20 meter på mindre vindfang fra lensetaklene.

OL Bejing 2008 KNS akusjonerer seg til OL

KNS har sterke medaljekandidater til OL i Bejing 2008. Men satsning koster. Nå har de fått en lekker sportsbåt som de auksjonerer bort for å finansiere satsningen.

Visit Shetland Race Trikkekjøring til Lerwick

De første 12 timene i Visit Shetland Race var lange for de 53 båtene. Blank Nordsjø og litt medstrøm ga drivekonkurranse, men etter midnatt løsnet det og det ble trikkekjøring til Oseberg og inn til Lerwick.

America’s Cup-finalen starter lørdag Tilbake til start

Lørdag klokka 1500 starter første match i 2007-utgaven av America’s Cup, verdens eldste sportskonkurranse, utenfor Valencia i Spania. På startlinjen finner vi gamle kjenninger fra forrige cup utenfor Auckland, sveitsiske Alinghi og Emirates Team New Zealand. Forrige møte i AmCup endte med et smertelig 0-5 tap for ETNZ. Denne gangen blir det ikke slik.

Rekordjakt i Round the Island Race Klart for verdens største regatta

Over 1600 båter stiller i morgen til start i det som nok er verdens største regatta; JPMorgan Asset Management Round the Island Race. Og «the Island» er øya Isle of Wight i England. Blant båtene som stiller til start er blant annet den nye supermaxien LEOPARD 3, som selvfølgelig er ute etter rekorden.

NoM Farr 40 Farrene ankommet Fredrikstad!

2. til 8. juli er Hankø virkelig stedet å være for seilinteresserte. Da seiles det nordisk mesterskap i Farr 40. I går kom 18 båter til Fredrikstad – i samme båt!

Visit Shetland Race Første båt i mål i går kveld

Den belgiske båten ROARING FORTY passerte målstreken som første båt torsdag klokka 19.03 norsk tid. ROARING FORTY er en Lutra Open 40 med Michel Kleinjans som skipper.

Nye båter Grand Soleil med ny 54-foter

Grand Soleil lanserer en ny modell på messen i Genoa i oktober. Da kommer Grand Soleil 54 som skal tette «hullet» mellom 50- og 56-foteren.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen