Søk i arkivet

Regatta

Nordenstrøm vant Aker Brygge Cup

Flotte forhold på Oslobanen igår da veteranen Nils Nordenstrøm danket ut ungdommene i superfinalen med 2.4 metere

Det norske seilfolket har talt; Kongen var den beste seileren i 2005

For første gang i historien ble avgjørelsen på hvem som fortjener tittelen ”Årets Seiler 2005” overlatt til seilfolket. I en periode på tre uker har de stemt på den kandidaten de mener fortjener prisen best. Vinneren ble Kong Harald som fikk 30% av stemmene.

Slik vinner du Færder’n i år

Lite vind og motvind. Lite strøm og motstrøm. Dette er hovedbildet av årets Færder, og seiersoppskriften får du her.

Ta med solkrem på Færder’n

Stille vind  og mye sol. Meteorologene på skippermøtet i dag vil fortelle om en seilas med lureføre, der strømforholdene blir avgjørende.

Nerdene stiller i Færder’n

Nerdene i fotballaget Tufte IL stiller til start i årets Færderseilas. De skal duellere i Dehler-båter, og hvordan det går får vi se på TV til høsten.

Følg Færder’n fra orkesterplass

Nå kan du følge Nordens største regatta på Seilas.no. Vi har webkameraer som viser bilder fra startfeltet og passeringspunkter underveis.

Frostad & Co vant på hjemmebane

Nokia Oops Cup er igang og igår fikk de tre konkurrentene prøvd seg i baneseilaser på Lysakerfjorden og duellseilas ved Aker Brygge. Frostad knuste konkurrentene på bane og med 2. plass i duell tok han første stikk i årets regatta.

Siste frist for Shetland Race

I natt kl. 24 går fristen ut for påmelding til Shetland Race, eller «Visit Shetland Bergen Races 2006» som er det formelle navnet på denne flotte havkappseilasen tur-retur Lerwick i Shetland.

Hard medfart for Halten Ocean Race-seilerne

Med opptil 23 knop i skrogfart og stiv kuling ble årets regatta noe helt annet enn en vanlig turseilas. Takket være god sjømannskap gikk alt bra.

Sir Robins nye leketøy

Det er mulig å leke seg selv når man når 65 års alderen. Sir Robin Knox-Johnston foteller til Seilas at han ikke anser seg slått før starten på sin egen jorden rundt seilas, Velux 5 Oceans.

Spillefilm om seiling

Nå skal seilerne som skal delta i Walt Disneys siste filmprosjekt plukkes ut. De heldige skal gjennom en tøff treningsperiode med en TP52 før Transpac regatta i 2007 blir en helaftens spillefilm.

Fruestrende lite vind

Volvo Ocean Race båtene har ikke kommet lengre enn til sydsiden av Irland siden starten på fredag. Nå er maten snart slutt og havneregattaen i Rotterdam på lørdag kan ryke.

Sol, varmt og fin vind

Vi har tittet på værvarslingene for Færderseilasen. Det ser ut til å bli en skikkelig sommer seilas, om de mest positive prognosene slår til.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen