Søk i arkivet

Regatta

Ladet opp med røyk og cola

Tufte IL-deltager Stian Jensen er fokkeslask på ”Tufte 3” i årets Færder. I formiddag ladet han opp på Aker Brygge med røyk og cola.

Trimaranene ut i fem knops fart

Færderseilasen 2006 er i gang. Først ut kom trimaranen HIQ, men ut mot Dyna fyr ligger de tre konkurrentene side om side.

Sønnavind i Drøbak

En snau time før første start i Færdern, blåser det fra to til fire sekundmeter vind fra sør i Drøbaksund.

Dette skipet starter kl 16

Kort tid etter siste start i Færdern, kaster cruiseskipet "Jewel of the Seas" loss fra Akershuskaia. - Det er lov å bruke motoren for å komme seg unna, sier KNS-formann Ragnar Klevaas.

16 årig skipper med brukket ben

Unge Tilla Thorleifsson brakk benet under trening igår. Nå stiller hun i Færderseilasen som skipper i regattaens mestg tallrike klasse, Expressklassen som teller 51 deltakere.

Hele 16 First 40.7 i Færderseilasen

Selv First 40.7 ikke er den entypeklassen med flest deltakere, er det likevel grunn til å merke seg at den norske varianten av «Farr 40» har satt ny deltakerrekord i Færderseilasen

Nordenstrøm vant Aker Brygge Cup

Flotte forhold på Oslobanen igår da veteranen Nils Nordenstrøm danket ut ungdommene i superfinalen med 2.4 metere

Det norske seilfolket har talt; Kongen var den beste seileren i 2005

For første gang i historien ble avgjørelsen på hvem som fortjener tittelen ”Årets Seiler 2005” overlatt til seilfolket. I en periode på tre uker har de stemt på den kandidaten de mener fortjener prisen best. Vinneren ble Kong Harald som fikk 30% av stemmene.

Slik vinner du Færder’n i år

Lite vind og motvind. Lite strøm og motstrøm. Dette er hovedbildet av årets Færder, og seiersoppskriften får du her.

Ta med solkrem på Færder’n

Stille vind  og mye sol. Meteorologene på skippermøtet i dag vil fortelle om en seilas med lureføre, der strømforholdene blir avgjørende.

Nerdene stiller i Færder’n

Nerdene i fotballaget Tufte IL stiller til start i årets Færderseilas. De skal duellere i Dehler-båter, og hvordan det går får vi se på TV til høsten.

Følg Færder’n fra orkesterplass

Nå kan du følge Nordens største regatta på Seilas.no. Vi har webkameraer som viser bilder fra startfeltet og passeringspunkter underveis.

Frostad & Co vant på hjemmebane

Nokia Oops Cup er igang og igår fikk de tre konkurrentene prøvd seg i baneseilaser på Lysakerfjorden og duellseilas ved Aker Brygge. Frostad knuste konkurrentene på bane og med 2. plass i duell tok han første stikk i årets regatta.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen