Søk i arkivet

Regatta

North Forum i januar

Mandag 26. januar holdes årets første utgave av North Forum. På programmet står utarbeidingen av riktige polardiagrammer, crossovercharts og riktig oppbygging av seilgarderobe basert på disse

Tiden renner ut for Coville

Det er nå klart at Thomas Coville ikke vil greie å slå Francis Joyons solorekord jorden rundt. Men han har likevel seilt hurtigere enn rekordholderen

Friske og våte tak i Nyttårsseilasen Flere seilere falt i sjøen

Flere seilere fikk føle det kalde vannet utenfor Stavanger på kroppen da årets første, norske regatta gikk av stabelen under friske forhold. Minst fire seilere falt i vannet og flere ble dukket godt da båter broachet.

Volvo Ocean Race 2008–2009 ERICSSON 4 med ny seier

På lørdag fikk det internasjonale Ericsson-laget full pott i Singapore. En andreplass og en seier gjør at Torben Grael & Co leder med 5,5 poeng på TELEFONICA BLUE i sammendraget.

Volvo Ocean Race 2008–2009 Nye vinnere trukket i VOR-konkurransen

Vi har trukket nye vinnere i SEILmagasinets Volvo Ocean race-konkurranse. De heldige vinnerne er...

Veivalget – Bør Norge delta i OL i seiling?

I et historisk perspektiv er Norge en av de store seil-nasjonene, men i dagens målestokk er Norge en ganske liten aktør, ikke minst når det gjelder økonomiske ressurser. De ressursene som det satses på norsk OL-deltagelse, utgjør derimot en ikke ubetydelig andel av Norges Seilforbunds samlete ressurser, og derfor kan det i dagens profesjonelle klima være grunn til å spørre: Bør Norge delta i OL i seiling?

RS:X-seilere i eksotiske omgivelser VM-start for norske juniorer i dag

Halvard Holden Feragen (17) Arendals Seilforening og Maria Mollestad (16) Bærum Seilforening er Norges to representanter under junior-VM på RS:X-brett som starter i Thailand i dag.

25 seilaser i mer enn 10 m/sek Australia-tur ga verdifull trening

Laser 4,7-seileren Harald Fæste fra Drøbak har hatt en juleferie utenom det vanlige: Flere uker med seiling i Australia. Utbyttet ble 32 seilaser hvorav 25 av dem gikk i 10 m/sek eller mer.

– Riktig å avlyse regatta

Seilerne i Bergen mener det var riktig at ”Neglespretten” ble avlyst i helgen. Det ble målt opptil 25 m/s i kastene.

Syv mann i sjøen

Kraftige vindkast førte til at det var svært vanskelig å holde båten på rett kurs under Nyttårsseilasen i Stavanger. Mange fikk seg en frisk dukkert. Seilas’ Inger Sørensen var i redningsbåten, og her er hennes rapport.

Toppidrettsgymnas med tilbud til seilere

Norges Toppidretts Gymnas i Bærum har hatt linje for seilere siden 2007. Idag har linjen åtte elever og fra høsten er det plass til nye.

Jourdain kolliderte med hval

Roland Jourdain som slåss om ledelsen med Michel Desjoyeaux bråstoppet etter kollisjon med hval.

Film og intervjuer fra Singapore

Her kan du se opptak fra gårsdagens havneregatta som del av Volvo Ocean Race.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.
Gå til toppen