Yachting Festival Cannes

Euphoria fra Frers
Euphoria fra Frers
Euphoria fra Frers
Euphoria fra Frers
Euphoria fra Frers
Euphoria fra Frers
Euphoria fra Frers

Euphoria fra Frers

German Frers står bak en elegant 54-foter med jollegarasje i hekken.

Publisert Sist oppdatert

Cannes, Frankrike

Med marineblått skrog inntil brygge med rosa løper, passer verdensnyheten Euphoria godt inn i miljøet av storbåter i Cannes.

Navnet Euphoria betyr lykke, og virker velvalgt til den elegante båten med karbonrigg og teakdekk. Skroget er signert German Frers, mens innredningen er i regi av Design Unlimited. Dette er en båt til basispris 750.000 euro, som vil gi en utsalgspris i Norge på ca 7,5 millioner kroner inklusive mva, så vi snakker ikke om en båt for hvermansen.

Men for oss nordmenn, som er vant med serieproduserte båter fra Tyskland og Frankrike eller svensk tradisjonelt svensk håndverk, er det moro å se hvordan seilbåtprodusenter rundt Middelhavet kombinerer moderne design med tradisjonelt håndverk.

Ekspanderer

Bak Euphoria står Sirena Marine, som også bygger svært lekre motorbåter for Italienske Azimuth. Til neste år lanserer det ekspansive verftet en 68-foter.

Euphoria 54 byr på jollegarasje i hekken, badeplattform, to ror, cockpitsofa med god utsikt og et stort og elegant teakdekk.

Under dekk er det to doble akterkabiner med bad og vaskemaskin. Båten har stor bysse på styrbord og kartbord som et kontor på babord, før man kommer inn i salongen. Interiøret er mykt og buet i designet og inntrykket lyst og luftig. Lys eik er valgt i den utstilte båten, men man kan også få valnøtt eller teak, om man ønsker det.

Aircondition med individuell styring i alle lugarer forteller at dette er en båt først og fremst for varmere strøk,  men det er neppe noe problem å få installert gode varmeanlegg for kunder i kjøligere strøk. Første båt er solgt til Tyrkia, neste båt er allerede bestilt til USA.

Seilas rapporterer fra den flytende båtutstillingen i Cannes. Følg med!