Se messens store nyhet

Vi har vært om bord i Dufour 382 og latt mannen bak båten vise den frem. Se film.

Publisert Sist oppdatert

Dufour har lansert fem nyheter på to år, og lansert en serie med svært spennende turseilere. Det franske verftet ønsker å tilby noe mer enn konkurrentene, og deres løsning er fleksibilitet og smart løsninger. Dufour 382 kan som eneste seilbåten på 38 fot tilby to bad og tre lugarer. Båten har også en imponerende bysse og en smart salong.

Italiens design

Gianguido Girotti er mannen bak båten. Han presenterer båten i videoen. Italieneren er vokst opp med seiling, og er utdannet båtkonstruktør hvor han bla. jobber hos Frers med America’s Cup båter. Girotti kommer fra tilsvarende jobb hos Grand Soleil. Med den nye serien har Girotti jobbet sammen med Umberto Felci

Valgmuligheter

Dufour 382 har mange smarte ideer. Båten kan leveres i seks ulike innredningsalternativer, med ett, eller to bad. To eller tre lugarer. Du kan til og med velge om du vil ha tradisjonelt L-bysse, eller langsgående bysse som den utstilte båten.

Enklere og raskere

Dufour hevder de har klart å heve seilegenskapene, samtidig gjøre seilingen enklere. Båtene kommer med selvslående fokk som standard.

Grei pris, bra utstyrt

Gianguido Girotti mener at Dufour 382 har volum og funksjon som en 40-foter, men er billigere og enklere å håndtere. Et godt valg om man ønsker å gå ned i størrelse, uten å miste funksjonen.

Dufour ligger over prisvinnerne i markedet som Hanse og Bavaria. De ligger også litt over Jeanneau og Beneteau.

Dufour 382 starter på 1,2 millioner i dagens eurokurs. Det med tre lugarer, ett bad og langsgående bysse. Versjonen med to bad koster 20 000 ekstra. Utstyrslisten er lang, men selv i «Day sailing versjon», så er det dusj i cockpit med kaldt og varmt vann, Landstrømsanlegg, ekstra batteri 30 hk motor, osv. Utstyr som ofte er på ekstra listen.

Med en oppgradering til «Adventure» koster båten nesten 1,4 millioner kroner. Da er masten høyere, bedre dekksutstyr, elektrisk ankervinsj, Sprahood, foldepropell, LED i interiørlyset osv. Da mangler kun varme, elektronikk, transport og sjøsetting. En fullstending båt, levert i Norge vil koste ca 1,5 millioner kroner.

Dufour 382 er den eneste verdenspremieren under messen på Aker Brygge.
Gianguido Girotti er ny markedsjef i Beneteau. Italieneren er utdannet båtkonstruktør, og har jobbet tidligere med å utvikle båter for Grand Soleil og Dufour.