Selger best i hele verden

Selger best i hele verden

Seilbåtsalget går tregt, men ikke for alle. FjordSailing ble hedret av Hanse for sin salgsinnsats.

Publisert Sist oppdatert

Den norske Hanse-importøren FjordSailing ble nettopp tildelt «Dealer of the Year 2014 for Hanse» under forhandlermøte i høst. Det er sjefen Bjørn-Vidar Bårtvedt svært godt fornøyd med.

– Det er salg og service som danner grunnlaget for prisen. Det er første gang vi får den, og det viser at vi er på riktig spor. Jeg føler av vi nå får igjen for innsatsen vi har lagt ned i arbeidet, forteller Bårtvedt til Seilas.

Øker salget

– Vi økte salget med 10 prosent i 2012, og økte igjen ytterligere med 15 prosent i fjor. I fjor solgte vi best på Vestlandet, men i år har Østlandet vært litt bedre, forteller vestlendingen, som mener at det er en styrke å være godt representert på begge sider av landet.

– Været i år har spilt en viktig rolle. Det er Hanse 345 og Hanse 445 som vi har solgt mest av. 445 kommer nå i en ny versjon med navnet 455. Den har vi store forhåpninger til.

Mer enn Hanse

FjordSailing selger også Dehler, Moody og Varianta, alle bygd av Hanse. Særlig Dehler 38 har truffet markedet bra, forteller Bårtvedt .

– Vi har merker en økt interesse for Moody. Vi har levert en spesiell Moody 45, som også blir vist på messen med sort skrog og sort mast. Båten er i sommer blitt seilt mer enn 2000 nautiske mil, og vi har kunnet følge sommerferieturen etter hvor vi har fått henvendelsene fra. Moody 45 koster 3,2 millioner, og nå er det kommet en storesøster på 54 fot med en prislapp på over fem millioner kroner, men så er den like stor som en 60-foter.

– Etter positiv omtale av Varianta 37 merker vi også etterpørsel etter denne modellen, men vi har ikke tatt noen inn så langt, forteller Bårtvedt

Moody 45 er en oppsiktsvekkende båt. Det merker FjordSailing.