Ny Sirius på vei
Sirius 40DS er under bygging.

Ny Sirius på vei

Det tyske Sirius-verftet utvikler en ny 40-foter og publiserer bilder av byggingen fortløpende.

Publisert Sist oppdatert

Sirius bygger spennende turseilere. Neppe noen er flinkere til å utnytte hvert eneste kubikkdesimeter av båten enn det tyske verftet. Verftet bygger kunde-tilpassete båter med utallige innredningsløsninger, og kjølløsninger og eksporterer de fleste båtene de bygger. Kunder har de i hele verden, også i Norge. Verftet har 60 ansatte og har byggd båter i 42 år.

Dekkshusbåter

Sirius bygger båter hvor salongen og cockpiten er på samme nivå. Det gjør at ute- og inne-området henger bedre sammen. For å få til dette, er cockpiten relativt lav, mens salongen er hevet mye, slik at det også blir plass til en stor køye under salongen.

Verftets største

Verftet har nå vært gjennom en fornyelsesprosess hvor modellene har fått et mer moderne uttrykk og linjer. Med den nye 40-foteren er modellserien på 31, 35 og 40 fot. Den nye båten er så stor at det også er plass til en køye under cockpiten. Båten kan leveres med tre lugarer og to bad.

Store i England

Sirius 35 fikk svært god omtale i det engelske bladet Yachting Montly for noen år siden og har siden den gang solgt godt i England. Det tyske verftet har valgt å legge verdenspremieren på Sirius 40 DS til Southampton Boat Show i september.

Du kan følge byggeprosessen av Sirius 40 DS.

Båten kan leveres i utallige innredningsløsninger. Her er to. Salongen er over køya i midten.