Ny 53-foter fra Southerly

Ny 53-foter fra Southerly

Southerly har utviklet en ny mann- og kone-båt.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Southerly 535 under prøveseilas i England.  Her med den selvslående fokken oppe og genuaen rullet opp fra baugsprydet.

Engelske Southerly er verdenskjent for sine moderne turseilbåter med innvendig styreposisjon og svingkjøl som gjør det mulig å komme helt inn på grunt vann. Nå er enda en ny modell klar for presentasjon: «Southerly 535».

Nyskapningen er konstruert av Ed Dubois og følger etter «57RS»-modellen som også ble utviklet av Dubois Naval Architects. Båtene kjennetegnes av innovativ design og gode seilegenskaper. De er bygd ved et av Storbritannias mest moderne verft til en standard og kvalitet som har vist seg å være konkurransedyktig.

Verftet tar sikte på mann- og kone-langturseilere, eller andre som vil klare seg uten ekstra mannskap.  Med sine 53 fot er båten velegnet for et par som vil bo om bord med høy komfort og alt man kan ønske seg av utstyr og moderne hjelpemidler.

Båten får verdenspremiere Southampton-messen i september.

Lang vannlinje og stor bredde

Skroget har en skarp baug og stor bredde som går langt akterover, noe som skal bidra til både stabilitet, sikkerhet og komfort om bord.  Den lange vannlinjen gir gode fartsegenskaper.  Masten har salingshorn som er vinklet akterover.  Det, og en fokk som er selvslående, gjør det enkelt å seile båten med begrenset mannskap.

Storseilet rulles inn i masten, noe som også skal gjøre båten lettseilt med bare mann og kone om bord. Dette er dessuten standardutstyr. For rask seilas i lite vind er båten utstyrt med en stor, overlappende genua. En asymmetrisk gennaker gir god fart på unnavindseilas.  Den festes til baugsprydet.

Komfortabel cockpit

Cockpiten er plassert nesten midtskips og er godt beskyttet av en stor sprayhood.I akterkant av cockpiten er det to styreposisjoner med ratt og instrumenter. Rormannen har full kontroll med seilskjøtene og kontroll-linene.

I cockpiten er det også et stort bord og benker med plass til hele mannskapet. Styringen er direkte. De to halvbalanserte rorene gir god respons til rormannen og båten er lett å holde på kurs selv under stor krenging og i mye sjø.

Tekniske data

Southerly 535 har CE-sertifikat og er bygd til EUs kategori A..

Lengde overalt: 16.83 m    55’2’’

Lengde vannlinje: 14.93 m

Bredde:  4.80 m

Dypgående med kjølen oppe: 1,06 m

Dypgående med kjølen nede: 3,34 m

Motor: Yanmar 4JH4-THE 110hp (80.9kW)

Dieseltank: 900 liter

Vanntanker: 800 liter

Seilareal: Storseil: 80,7 kvm,

Selvslående fokk 51,5 kvm

Rullegenua: 97,4 kvm.

Asymentrisk gennaker: 188 kvm

Mastehøyde over vann: 24,33 m