De nye plotterne har Raynet Ethernet, SeaTalkng, NMEA2000 (inkludert adapter), NMEA1083 In/Out, Analogue Video In, Wi-Fi, Bluetooth
De to nye A-seriemodellene har skjermer på 9 og 12 tommer. Ploterne er kompakte, og svært plasseringsvennelige.

Raymarines A-serie vokser

Nå kommer billigserien også med store skjermer.

Publisert Sist oppdatert

Elektronikkprodusenten Raymarine har tre serier plottere, A, C og E. Tidligere hadde de billige A-serieplotterne begrensete tilkoblingsmuligheter og funksjoner. De nye A-serie modellene som nå finnes i fire ulike størrelser har kun berøringsskjerm, mens C-serien styres med knapper, mens E-serien både har berøringsskjerm, og knapper. Raymarines billige og enkle plottere, er Dragonfly-serien med skjerm på 5,7 og 7 tommer, og som er beregnet for mindre motorbåter.

Raskere GPS

De to nye A-seriemodellene med 9 og 12 tommers skjerm har siste programvare, LightHouse II med multi-touch skjerm og innebygget dybdesonar. De to nye modellene har også en raskere GPS, som gir raskere oppdateringer. De kan også kobles opp mot en ekstern antenne. Mye er likt mellom de fire modellene med 5,6, 7 , 9 og 12,1 tommers skjerm, men de to største har litt flere tilkoblingsmuligheter. De kan vise både digitale og analoge videosignaler. De har to kortplasser, og NMEA 1083 tilkobling, både inn og ut. Det gjør det enklere å få plotteren til å snakke med eldre utstyr.

Kan fjernstyres

Ingen av a-serieplotterne har knapper, men de kan styres allikevel. Alle modeller har Wi_fi og kan styres fra mobiltelefonen via en egen app. Det finnes også to ulike fjernkontroller. En liten som kan settes på rattet, eller en litt større som kan monteres på dashbordet.