Ny Beneteau-forhandler

Beneteau har i dag fått på plass en ny forhandler i Norge for seilbåtene.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet Normaritime A/S overtar agenturet for Beneteau-båtene i Norge fra 1. Juni i år.

Bak Normaritime står Ole Petter Pollen og Geir Dahl Andersen med halvparten av eierandelen hver seg.

Les også: Beneteau seil ikke avklart

Normaritime vil forhandle Beneteau og Hallberg-Rassy i Norge, samt representere YachtBroker på bruktbåtsiden. Daglig leder blir Geir Dahl Andersen, tidligere OL-seiler, og med fartstid fra bilbransjen. Selskapet vil ha lokaler på Dronningen, der Pollen Maritime i dag holder tid.

–  Vi tror et effektivt system for salg av brukte båter er en nøkkel for økt nybåt salg i fremtiden, sier Pollen.

Dahl Andersen har de siste årene jobbet i detaljhandel som salgs og markedssjef, for kjente merkevarer som Mercedes-Benz, Peugeot og Volkswagen. En klar strategi som omhandlet aftersales, salg og markedsføring, i en ny tid for den maritime bransjen, gjorde at NorMaritime ble valgt som ny importør for Beneteau I Norge, heter det i en pressemelding fra det nye selskapet.

Service

Det nye selskapet vil ikke investere mye i anlegg, og Pollen vil i utgangspunktet drifte servicen fra anlegget til Normar i Son, også etter overtagelse i juni. I første omgang er målet for det nye selskapet å ivareta eksisterende kunder på en god måte. I utgangspunktet er eierne de eneste ansatte i selskapet, men det er ikke uaktuelt for de nye eierne å ta over servicefolk fra Normar.

– Det skal være trygt å eie en Beneteau eller Hallberg-Rassy, sier Pollen til Seilas.

Han anslår at det finnes rundt 1000 Beneteau-båter i Norge i dag. Målet er å være blant de to største innen seilbåtsalg i Norge i tiden fremover. Normar har gjennom mange år gjort en fantastisk jobb i det norske markedet. Vi har stor respekt for dette og vil prøve å videreføre og utvikle det gode arbeidet som Anne-Line og Even Larsen har gjort», sier den nye importøren i pressemeldingen.

–    Markedsandelen mellom aktørene er nokså konstant. Vi bør regne med å selge ti Beneteau-båter for hver Hallberg-Rassy, sier Pollen, som ikke vil sette mål på antallet båter han skal selge. På det meste solgte Normar 130 båter i året for syv-åtte år siden.

Pollen sier at han lenge har ønsket seg agenturet på en god merkevare med sterke eiere, som Beneteau. Han forteller at Magnus Rassy er positiv til å ha samme forhandler i Norge som Beneteau.

Ler mer om Beneteau her