Ikke i forhandlinger: Ole Petter Pollen.
Gir seg: Even og Anne Line Larsen i Normar.

Beneteau seil ikke avklart

Nytt agentur for Beneteaus motorbåter er på plass i Norge, men foreløpig er det ingen avlaring for seilbåtene.

Publisert Sist oppdatert

Flere lesere har henvendt seg til Seilas med spørsmål om hva som nå skjer med Beneteau i Norge. Det har vært spekulert i at Pollen Maritime overtar agenturet for seilbåtene. Ole Petter Pollen kan ikke bekrefte dette. I går sa han «ingen kommentar» da Seilas ringte og konfronterte ham med ryktene. Han lovet å gi en fyldigere beskjed utover dagen.

I går kveld kom følgende beskjed på mail: – Jeg er ikke i forhandlinger med dem nå, men kjenner menneskene bak Beneteau godt. Beneteau er vel et av de absolutt beste merkene, og et merke jeg gjerne skulle solgt, sier Pollen til Seilas. Vi har henvendt oss til presseavdelingen i Beneteau uten å få svar derfra ennå.

Verdens største

Beneteau er verdens største seilbåtprodusent, og selskapet er børsnotert i Paris. Modellspekteret til merkevaren Beneteau omfatter First, Oceanis og Sense. Selskapet Group Beneteau eier også Jeanneau, CNB og Lagoon, og bygger i tillegg arbeidsbåter og boliger i glassfiber.

Les mer om Beneteau på deres hjemmeside her

I Norge er First og Oceanis populære båter, som det er blitt solgt mange av de siste 20 årene. Nylig kunne SEILmagasinet meddele at importøren Normar AS i Son avslutter sitt samarbeid med Beneteau. Den franske produsenten velger nå å splitte opp agenturet på seilbåter og motorbåter, og Aaby Marine får altså agenturet på motorbåtene.

Les også: Aaby Marine overtar etter Normar

Service

Pollen Maritime har i mange år hatt agenturet på de velkjente svenske Hallberg-Rassy-båtene. Han har også hatt agentur på slovenske Salona og de danske trimaranene Dragonfly.

I mer enn 20 år har Normar AS i Son vært importør av de franske Beneteau-båtene. Anne Line Larsen forteller at de i lengre tid har jobbet sammen med verftet om å finne arvtagere til Beneteau-agenturet.

Kjetil Rekaa i Normar Yachts AS sier til SEILmagasinet at de for tiden er travelt opptatt med å levere båter, og at alle forpliktelser og leveranser vil bli fulgt opp og gjennomført.

Les også: Farvel til Beneteau