Få seildata på brilleglasset

Afterguard lanserer en brille som henter båtens data trådløst.

Publisert Sist oppdatert

Head-Up Display kalles teknologien, som til nå kun har vært for helt spesielle målgrupper, som jagerflypiloter. Systemet kommer nå i salg med en pris på 2499 dollar.

På et høyt nivå

Produsenten hevder tolkingen av den informasjonen som man samler opp under en regatta, er helt avgjørende for resultatet. Å ha riktig informasjon til riktig tid er helt avgjørende. Deres utstyr har bla en avansert startfunksjon som kalkulerer hvor mye tidsoverskudd man har på vei mot startlinjen.

Tilpasses mannskapet

Afterguards system kan tilpasses slik at hvert av mannskapet har en instrumentvisning tilpasset vedkommendes oppgave om bord. Systemet legger nøyaktige laylines. Det kan også regne ut om man går klar av konkurrerende båter ved en styrbord-babord situasjon.

– Head-up Displays har tidligere kun vært på America’s Cup båter, men mye av den avanserte teknologien i disse båtene har aldri blitt utviklet videre til andre regattaklasser. Afterguard er et sjeldent eksempel på teknologi som har gjort det spranget, forteller Ross Macdonald med to OL-medaljer i bagasjen.

Solbriller

Systemet består av to deler. En boks som henter data fra båtens instrumentanlegg, og så brillen som har en mottager og en skjerm. Brillen veier bare 60 gram, og skal være robust. Den har batteri for seks timer. Selve brillen har polarisert glass.

Afterguards system består av en sendemodul, og brillen som har mottager og display påmontert.
Du kan ha en rekke ulike data i displayet
Ross Macdonald fronter den nye teknologien.