Garmin Virb vs GoPro 3 Black

Fartsfylt test

Vi er i El Medano på Tenerife for å teste ut Garmin Virb mot GoPro 3 Black. Vind og sol er det nok av.

Publisert Sist oppdatert

El Medano er et av Europas beste steder for windsurfing og kite. Hit kommer mesterne for å trene bølgeseiling, eller slalom. Akkurat nå er det en gjeng worldcup seilere som har organisert slalomtrening, samt produktutvikling. Fanatic Falcon 2015 modellen blir faktisk til i kjelleren der vi leier brettutstyr.

Vind er det nok av. Yr gir en overraskende nøyaktig prognose, men i stedet for 10-12 m/s som blir meldt, er det opp mot 15 m/s litt ut fra land.

Aktionkamera

GoPro har satt en helt ny standard når det gjelder filmkamera for fartsfylte sporter. Mannen bak GoPro ville også feste inntrykk fra surfbrettet på film. Første GoPro brukte faktisk film. GoPro ble raskt digitalt, og siste versjon kan også ta opp film i 4K, fremtidens filmoppløsning.

Mange forsøker å utfordre GoPro, men den amerikanske produsenten utvikler stadig produktet, slik at få har lykkes. Garmin gjør et godt forsøk. De har analysert GoPro nøye, og er sterke på mange områder hvor GoPro har en svakhet. Garmin Virb er enklere å bruke. Den har innebygget skjerm, har bedre batterikapasitet, og det er svært enkelt å bytte mellom film eller stillbilder. Den største styrken er at det er svært lett å sette i gang filmingen. Det kan gjøres med votter, med kun ett grep. Du kan til og med starte filmingen fra klokka, om du har en fra Garmin.

Garmin med nye produkter

Garmin er flinke, og begynner å skape en svært interessant verden av sport og treningsprodukter, enten du driver med sykling, seiling, eller windsurfing. Selv om Garmin har gjort gode studier og har mange styrker, så er GoPro best på noen områder.

Testduellen kan du lese i Seilas i løpet av våren. Den vil også gi deg kjøps og brukertips om du ønsker deg et slikt kamera.

Garmin Virb festet til bommen på seilbrettet. Garmin har utviklet svært gode fester.
Timelaps med GoPro og Garmin Virb
Garmin Virb festet til hodet.