Dufour 410 er nominert i klassen for familieturseilere.
J/70 er nominert i klassen for skarpseilere.
Curt Gelin leder Årets svenske seilbåt

Årets svenske seilbåt

I morgen blir det klart om hvilke båt som vinner pris under messen i Göteborg.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbildet: Solaris 37 er en av de nominerte båtene i klassen for lukuriøse båter.

Curt Gelin, journalisten som har testet seilbåter siden starten av 70-tallet har dratt i gang en seilbåtpris i Sverige etter modell av Årets Båt i Europa. Båtene ble nominert under Öppna Varv i august, testet på høsten, og kåret under messen i Göteborg. Det er andre gang prisen blir holdt.

I motsetning til den europeiske prisen blir båtene her testet i eget farvann, og de nominerte båtene er mer aktuelle for skandinavisk publikum, forteller juryformann Curt Gelin. Juryen består av tre menn og tre kvinner med spesialområde innen seiling, konstruksjon, design og miljø.

Ni båter

Det er tre nominerte båter i tre ulike klasser. I klassen for skarpseilere står det mellom J/70, Xp 33 eller Far East 26. I klassen for familieseilbåter er det Hanse 345, Dufour 410 og Sun Odyssey 41DS, mens det i klassen for lukuriøse seilbåter star mellom Hallberg-Rassy 55, Luffe 45 og Solaris 37.

Lørdag kveld

Prisen deles ut i morgen kl. 16.00 på messen i Göteborg. Med på scenen vil det være folk fra ulike verft. Konstruktøren bak Far East 26 Maarten Voogd er på plass, sammen med Magnus Rassy, Oluf Jörgensen fra Luffe.