Alltid dekning

Nå kan du gjøre om iPhone til en satellitt telefon

Publisert Sist oppdatert

Satsleeve fra Thuraya gjør at du ikke mister dekning om du ikke legger for langt ut på havet. Thuraya nettverket består av to geostasjonære satellitter. Systemet har utgangspunkt i Midt Østen, og har langt bedre dekning over land, enn over havet.

iPhone deksel

Satsleeve er litt større, og litt tyngre enn iPhone 5. Den fungerer slik at du setter mobilen ned i dekselet, og bruker iPhones funksjoner for å styre satellitt telefonen. For å få det til må du bruke en app. Satsleeve har eget batteri, og lades via USB.

Systemet er kult, men det er faktisk billigere å kjøpe en enkel Thuraya-telefon. Satsleeve koster nesten 7000 kroner.

Kostbare samtaler

Thuraya er et billigere system enn andre satillittløsninger, men ringeprisen er over ti kroner per minutt, og en SMS koster 4 kroner i tillegg må du betale et måneds abonnement. Å motta samtaler på satellittmobilen er gratis, men til gjengjeld må den som ringer deg ut med en ganske frisk pris. Fra Telenor til Thuraya koster det 30 kroner per minutt.

Glem data

Med smarttelefoner er vi blitt bortskjemte med internett. Mange av appene vi bruker er avhengig av et raskt datanett. Det kan du bare glemme med Thuraya. Thuraya har en begrenset mulighet til data. Farten er på linje med internett i 1995, og egner seg kun for å sende, eller motta tekst, selv om telefonens nettside skryter at du kan bruke Facebook og Twitter. Med telefonen er det også en nødknapp, om det skulle oppstå problemer.

Det er også muligheter for å kjøpe Satsleeve for Samsung Galaxy S4 og S3.

Du finner mer om telefonen her

Dekningen for Thuraya