Seiwa FT70 har innebygget Wi-Fi. Den har også innebygget GPS-antenne.
Seiwa FT70 er tynn, og plasseringsvennelig.
Seiwa FT70 har en skjerm med langt høyere oppløsning enn sine konkurrenter.

Seiwa tar ledelsen

Seiwa FT70 er en liten plotter med en fantastisk skjerm. Vi fikk en test i Dusseldorf.

Publisert Sist oppdatert

Seiwa er ikke blant de største og mest kjente produsentene av båtelektronikk, men har i år 30 års jubileum, og har også levert noen populære produkter til det norske markedet. Seiwa Eksplorer er montert i mange mindre fiskebåter og motorbåter her hjemme. Det er en plotter uten skjerm, den inneholder all elektronikken, men må kobles mot en ekstern skjerm.

Tar ledelsen

Det er skjermen som imponerer mest på FT70, Seiwas nye produkt. Det er en kompakt plotter med en berøringskjerm p syv tommer. Skjermen har langt høyere oppløsning enn konkurrentenes skjermer. Mens plotterne fra Garmin, Raymarine og Simrad på 7 tommer har en oppløsning på 800 x 480 bildepunkter, har Seiwa FT70 1024x600 bildepunkter. Det gir et langt klarere og skarpere bilde enn konkurrenten, med flere detaljer. Sammenlignet med Raymarine, så må du opp på en 12-tommer for å få like høy oppløsning. Om trenden fra smarttelefoner, lesebrett og PCer også kommer på båtelektronikk, så har Seiwa tatt ledelsen.

Mye data

Bakdelen med høy oppløsning er at maskinen må tygge mye data, noe som gjør plotteren tregere. Jeg opplevde ikke Seiwa FT70 som den raskeste plotteren på markedet, men dette kan kanskje henge sammen med kartdataene. Seiwa bruke C-map, og ploteren på messen i Dusseldorf var utstyrt med C-Maps mest avanserte utgave. Plotterene fra Lowerance, Simrad og B&G kan kjøre både Navionics og C-Map, og på dem så oppleves Navionics-kartene til å være kjappere.

Plasseringsvennelig

Seiwa FT70 har en liten fysisk utforming i forhold til plotterens skjermstørrelse. Det gjør den enklere å plassere. FT70 kommer også med en smart monteringsbrikett. Nyheten har innebygget Wi-Fi og kan kommunisere trådløst mot en svart boks i båten som kan være knyttet til båtens datanettverk med Ethernett og NMEA 2000. Det gjør tilkoblingen enklere. Systemet gjør det også mulig å sende data til en iPad.

Multitouch

Seiwa FT70 har også den moderne måten å betjene en berøringskjerm på, med to fingre. Du kan zoome i kartet på akkurat samme måte som på en smarttelefon. Dette kommer nå også de store med nå. Plotteren har ingen knapper, men kan betjenes av en fjernkontroll.

Seiwa FT70 er et unikt produkt, og har tatt ledelsen, men med en norsk veiledende pris på nesten 14 000 kroner, så er den priset for høyt. I Dusseldorf var prisen på ca 8000 kroner, noe som ligger på linje med konkurrentenes pris.