Akterlugar
Oversikt over salongen
Toalett og dusj foran i båten
God sitteplass i salongen
Waterkampioen European Yacht of the Year 2014. De proefvaarten van deze Europese verkiezing in Southampton. De Contest 42
2. generasjon Conjin, Fritz, har nå overlatt ledelsen av verftet til sin sønn Arjen. Foto Mikkel Thmmessen i Dusseldorf.

Endelig for Contest!

Det nederlandske Contestverftet har fått båter nominert til Årets Båt flere ganger tidligere, men først i år lyktes det for familiebedriften å nå helt til topps.

Publisert Sist oppdatert

- Contest 42 ser og oppleves som en 50-foter under dekk, men er kun 42 fot lang. Ståhøyden er godt over to meter i salongen, og store vinduer, samt lyst interiør gir båten en wow-faktor. Contest 42 seiler overraskende godt, og ser flott ut på vannet. Båten setter en ny standard i denne størrelsen av luksuriøse seilbåter, skrev juryen i sin begrunnelse da båten ble kåret til Årets Båt 2014 under BOOT messen i Dusseldorf.

Båten er utstyrt med en stor og åpen cockpit med to ratt der det er tatt hensyn både til rormannens og mannskapets komfort, for de siste med særlig gode sitteputer og ryggstøtte. Bordet er lett å montere. Under dekk ser man umiddelbart at dette er en kvalitetsbåt. Verftet gir mange valg både når det gjelder tresorter og layout, og utstillingsbåten med forlugar i borde og eget toalett med dusj helt fremme i baugen falt særlig i smak. Gjestelugarene deler toalettrom på babord side og verftet gir valget mellom et større rom på bekostning av byssa, eller som i utstillingbåten, et mindre rom som likevel inneholder en enkel dusj, og en stor bysseseksjon som strekker seg i hele salongen lengde.

Seks personer spiser meget komfortabelt rundt salongbordet der sittebenken suppleres av to løse stoler i senter. Store vindusflater, også forover, gir godt utsyn og gir særlig godt lys i salongen. Stueplassen både ute og inne var bedre enn det meste vi ellers har sett i en båt på denne størrelsen. En fortjent vinner.

Polardiagrammet viser en båt med gode seilegenskaper.