Luksus fra Tyrkia

Azuree 46 er tegnet av Rob Humphreys, og har en italiensk touch.

Publisert Sist oppdatert

Azuree 46 er en av mange spennende nyheter på Boot i Dusseldorf. Båten er modell nummer tre fra et nytt verft som bygger i Tyrkia. Azuree 40 var nominert til Årets Båt i 2011, men nådde ikke toppen. Nå har verftet byttet konstruktør, og viser en langt mer imponerende båt.

Litt av Elan

Rob Humphreys står bak linjene til Elan, og Azuree 46 har mange likheter. Azuree er litt mer cruising, og litt mer påkostet, men arbeidskraften i Tyrkia er lav, så Azuree gir mye båt for pengene. 46-foteren koster ca 3 millioner kroner.

Bred hekk

Båten har typisk moderne linjer. En bred hekk med knekkspant, to ror og T-kjøl. Profilen på ror og kjøl ser svært bra ut.

Båten har to ratt, som nå er standard i de fleste båter. Cockpiten er ekstremt bred. Selv med cockpitbord, så er det for langt for å få et skikkelig fraspark. Cockpitbenkene har en L-form, og har et system som gjør at det de enkel kan gjøres om til en dobbeltkøye.

Azuree 46 er en typisk Middelhavsbåt. Cockpitkarmene er lave, og vil ikke gi særlig beskyttelse på havet, men erfaringsmessig, er moderne båter med et høyt fribord, og en bred cockpit, også mye tørrere.

Elegant innredning

Azuree 46 har en innredning i lys eik. Innredningen minner om italienske båter. Moderne, men allikevel elegant. Finishen er høy, og ligger ikke langt under båter som Solaris.

Båten har en avansert LED-belysning, men belysningen lager en suselyd. Planløsningen er tradisjonell. En stor eierlugar forut, med et imponerende bad. Salong, en stor bysse, men ekstra bad på motsatt side, og to akterlugarer. Azuree har bra med jobb, og har laget over 50 båter av 40-foteren. Flere av kundenehar vært fra Tyrkia, men også Italia og England.

Luksus fra Tyrkia
Luksus fra Tyrkia
Luksus fra Tyrkia