Cockpitbordet med vask og kjøleskap
To køyer og toalell under dekk
Elektrisk skjøtekontroll fra rormannens posisjon
God bidevindsbåt
Ikke for langtur, men til week-end bruk holder innredningen bra.

J-class i miniatyr

En dagsturbåt utenom det vanlige er hollandske Eagle 44, svært elegant og med en pris som matcher.

Publisert Sist oppdatert

Dusseldorf: Hollenderne har sansen for klassiske skjønnheter. De fleste av dagens seilende J-båter er bygget eller restaurert her og denne elegante mini J-båten er tegnet av et designfirma som kjenner J-klassen godt, Dykstra & Partners.

Eagle 44 tar med sine lange linjer og store overheng vare på tradisjonene og 44 foteren som har vært i produksjon i to år kan lett seiles av en person idet alle kontroller er elektrisk styrt og kan betjenes med trykknapper fra rormannens posisjon. Ti båter er bygget til dags dato og en av dem befinner seg i skandinavisk farvann med hjemmehavn i Stockholm. Men med en pris tilsvarende NOK 2.7 millioner pluss MVA er det imidlertid neppe et stort marked for denne båten.

Båten har vært nominert til Årets båt i Europa, men ifølge det norske medlemmet av juryen, Seilas´ Axel Nissen-Lie nådde ikke båten opp fordi seilegenskapene ikke sto i forhold til pris og utseende. Det skyldes først og fremst dypgående på kun 1.35 m som er lite optimalt. Rormannsposisjonen er lite komfortabel og det er vanskelig å komme ut i borde for å få skikkelig oversikt og utsyn fremover.

Båten egner seg først og fremst til dagsturer med en enkel overnatting eller to for maksimum to personer. To køyer og et toalett er alt som finnes under dekk. Vask og kjøleskap er plasset i cockpitbordet som er permanent oppslått. Seilplan består av fokk og storseil med gennaker som opsjon fo unnavinds seilas, Dimensjonene er ellers som følger:

LOA 13.33 m, LWL 8.88 m, bredde 2.76 m, dypg 1.35 eller 2.00 m, deplasement 4400 kg, storseil 41.2 kvm, fokk 29.5 kvm, gennaker 95 kvm, byggemateriale epoksi sandwich, Volvo D1-20 HK saildrive, CE kastegori C.

Leonardo Yachts som bygger Eagle 44 har også en 36 foter på programmet og skal i løpet av kort tid lansere en større utgave.

Du kan lese mer om Eagel 54 her