Leserne har Saphier 27som favoritt i klassen for spesielle seilbåter.
Leserne har Pogo 30 som favoritt i klassen for raske turseilere.
Leserne har Bavaria Cruiser 37 som favoritt i klassen for familieturseiere.
Lesernes favoritter

Lesernes favoritter

På lørdag blir seilbåtmarkedets «Oscar»-pris deles ut. Her er Seilas’ lesernes favoritter.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbildet: Leserne ønsker at Hallberg-Rassy 55 skal få pris i klassen for Luksuriøse seilbåter.

Vi har kjørt en leserundersøkelse på hvilken båter våre lesere mener bør vinne Årets Båt i Europa, en pris som deles ut på lørdag kveld. Der blir det delt ut fire priser, i fire ulike kategorier. I hver kategori er det nominert 20 båter. Disse 20 båtene ble plukket ut fra en liste på over 50 båter av juryen i sommer. I løpet av september og oktober ble de 20 nominerte båtene testet av juryen på 11 medlemmer. Juryen består av journalister fra 11 ulike båtblader i Europa. Seilas representerer Norge.

Årets mest spennende båter

Testprosessen av Årets Båt i Europa er uhyre interessant. Utplukkingen av de nominerte båtene går etter våre formeninger om hva som ser lovende ut. Vi plukker ikke ut bare spennende båter, men båten vi mener har en reel sjanse til å vinne.

Vi har alle en oppfatning, og forventning til de nominerte båtene. Testingen gjør det mulig å samen ligne de ulike båtene, og også høre jurykollegaers meninger. Ikke alltid er testforholdene ideelle, men da er det enda viktigere å høre på kollegaer som har utført mer omfattende testing, enn hva vi får til under testperioden.

Kjente favoritter

Få av leserne har seilt disse båtene, så hva er det leserne velger? Lesernes favoritter er gjerne båter som er annonsert i Seilas, eller båter av kjente merkevarer som har fått bygget opp et godt rykte, via tester, annonser og omtaler i Seilas. Men det er også tydelig at leserne liker båter med nytenkende ideer.

Hallberg-Rassy 55 fikk 39 prosent av stemmene i klassen for Luksuriøse seilbåter. Nummer to ble Gunfleet 58, fra et ferskt verft, startet av tidligere sjef for Oyster.

Du finner avtemningen her.

Av de raske seilbåtene gitt Pogo 30 av med flest stemmer, foran Xp 33 og Dehler 38.

Du finner avtemningen her.

I klassen for familieturseilere var det jevnere. Bavaria Cruiser 37 gikk til slutt av med seieren, foran Dufour 410 og Oceanis 38.

Du finner avtemningen her.

I klassen for spesielle seilbåter var det fem, nærmest ukjente båter. Saphier 27 gikk av med en overlegen seier, men dette skyldes nok at produsenten plukket opp avstemningen, og satte i gang en kampanje for å få frem sin modell. Nummer to ble Django 670.

Du finner avtemningen her.

Utstilt i Dusseldorf

Årets Båt i Europa er en svært viktig pris for seilbåtmarkedet. Prisen har også løftet messen i Dusseldorf til verdens viktigste innendørs båtmesse. Svært mange av de nominerte båtene vil også bli utstilt og er et messebesøk verdt.

Du finner listen og kort omtale av de 20 nominerte båtene her.

Lørdag kveld finner du de fire vinnerne på seilas.no.

Resultatene fra avstemningen på seilas.no