Se om natten med iPhone

Flir lanserer et system som gjør mobilen om til et termisk kamera. Se film.

Publisert Sist oppdatert

Termisk kamera gjør varmeforskjeller om til et synlig bildet. Det gjør det mulig å se like bra på natten, som på dagen. Termiske kameraer har til nå kostet en liten formue, og har solgt mest til det profesjonelle markedet. Redningstjenesten har hat god nytte av slikt utstyr, både fra fartøy og helikopter.

iPhone skall

Flir er verdensledende på termisk utstyr. Deres kompakte nyhet som ble presentert på utstillingen CES denne uken skal bare koste 349 dollar i USA. Enheten er et skall som settes på iPhone 5, eller iPhone 52. Enheten inneholder batteri som gjør det mulig å bruke utstyret i to timer. Batteriet vil også gi strøm til mobilen. Skallet veier bare 90 gram, litt mindre enn selve telefonen. Enheten lades via en USB-kabel. Batteriet er på 1400 mA/h.

Egen APP

Flir har utviklet en app som gjør det mulig å ta opp film, eller ta stillbilder. Appen gjør det også mulig å justere fargene i bildet. Den gjør det mulig og overføre bildene til telefonen. Bildene kan deles på Facbook, e-post eller som SMS. Den kan også brukes til temperaturmåler.

Flir One blir tilgjenglig i løpet av våren. Flir jobber også med en løsning for utvalgte Android-telefoner som skal være tilgjenglig i løpet av 2014.

Les mer her

Flir One fungerer som et skall på iPhone.
Flir One lar deg se i mørket.