Seiler må sone, og får ikke føre fritidsbåt

Seiler må sone, og får ikke føre fritidsbåt

Først på grunn, så i gangbrua i Tønsberg, noen dager senere satte mannen i gang en enorm leteaksjon.

Publisert Sist oppdatert

Bildet: Skjermbildet fra videoen på nettsiden til Tønsberg Blad.

Få har vel vist så dårlig sjømannskap som fylleseileren fra Tønsberg. Det startet med at 50-åringen gikk på grunn i Byfjorden ved Tønsberg i en 47-fots Jeanneau seilbåt. Mannen fikk hjelp av grunnen av Redningsselskapet, som merket at mannen hadde drukket. Han fortalte at han hadde startet drikkingen, etter at han gikk på grunn.

Rett i gangbrua

Like etter gikk mannen fra kai igjen. Denne gangen kolliderte båten med gangbrua, som stod nede. Forstaget fjæret av, så sammenstøtet ble ikke dramatisk. Etter dette ble mannen arrestert av Politiet, og påsatt håndjern, ifølge Tønsberg Blad. Dagen etter gikk han på grunn igjen, samme sted.

Se video av hendelsen her

Utløste redningsaksjon

Et par dager etterpå ble det satt i gang en stor redningsaksjon i Vestfold. 47-foteren ble vunnet drivende utenfor Vallø i Tønsbergsfjorden uten folk om bord, men med motoren i gang. Hovedredningssentralen ble koblet inn som koordinerende ledd i letingen. Politihelikopteret gikk på vingene. Kystvaktfartøyet «Nornen» ble satt inn i letingen, og fra land gikk politimannskaper også i søk. Dykkere fra brannvesenet i Drammen ble utkalt, og bassenget mellom Husvik og Jarlsø ble gjennomsøkt, ifølge Tønsberg Blad. Fylleseileren hadde hele tiden oppholdt seg hos en bekjent, som fikk til slutt meldt fra til Politiet.

Les om redningsaksjonen her

Kjenning

Fylleseileren hadde ikke sine beste dager. Dagen etter ble han arrestert på ny. Denne gangen ble han siktet for å ha tent på en bil. Han har mellom 1980 og 2012 blitt domfelt åtte ganger, både for fyllekjøring med bil og båt, men også for voldsepisoder.

Fratatt rettigheter til å føre båt

I Tønsberg tingrett er han nå dømt fil fengsel i fem måneder, der tre er gjort betinget. Han må også ut med en bot på 10.000 kroner.

Mannen får heller ikke kjøre fritidsbåt de neste fem årene, ifølge Tønsberg Blad.