En av de mest spennende nyhetene på London Boat Show er Jeanneau Sun Odyssey 349.
London Boat Show sliter med å tiltrekke seg utstillere og publikum. Bildet er fra 2013.

Årets første båtutstilling

I morgen åpner London Boat Show. Her er noen grunner for å besøke utstillingen.

Publisert Sist oppdatert

London Boat Show var nordmennenes favorittmesse om vinteren. Slik er det ikke lenger. Etter at utstillingen ble flyttet fra Earls Court til ExCel er sjarmen borte, og mange av utstillerne også. London Boat Show har alt helt i skyggen av Boot i Dusseldorf som åpner om to uker. London Boat Show strekker seg fra 4. til 12. januar.

Noen inn, andre ut

London Boat Show har klart å tiltrekke seg Bavaria, Jeanneau, Hanse, Dehler og Dragonfly, men har i år mistet mange av Englands båtprodusenter som ikke tar seg råd il å både være i England og Tyskland, nesten samtidig. For første gang vil Oyster være fraværende. Heller ikke Gunfleet, Rustler eller Southerly er til stede i London. Det blir heller ingen verdenspremierer, men noen nye båter vil du finne, bla. Bavaria Cruiser 46, Hanse 505, J/88 og Sun Odyssey 349.

Arrangøren har lagt ut en egen side med argumenter for hvorfor du bør besøke London Boat Show i år. Toppargumentet er at du kan møte seilstjernen Ben Ainslie. Du finner argumentene her.

Populære reiser

Stadig fler nordmenn reier utenlands for å gå på messer.  I Seilas 9-2013 som fremdeles er i salg, finner du en stor oversik over årets messer. Vi har snakket med bransjefolk som gir sine anbefalinger over hvilkne messer du bør besøke.