Ny konseptbåt fra Beneteau
Ny konseptbåt fra Beneteau
Ny konseptbåt fra Beneteau
Ny konseptbåt fra Beneteau

Ny konseptbåt fra Beneteau

Den nye Oceanis 38 er både dagsturbåt, week-ender og den egner seg for langtur.

Publisert Sist oppdatert

BENETEAU viser sin nye Oceanis 38, en ny båt som skal være DAY SAILER, WEEKENDER, og CRUISER, alt ettersom eierens behov og livsstil. Båten får sin verdenspremiere under Båter i Sjøen, før den vises ved Festival de la Plaisance de Cannes (Cannes Boat Show), fra 10 til 15. september 2013 og deretter ved alle de største båtutstillingene.

I det første layout alternativet fremstår båten som et loft der en bred leider fører til en enorm åpen salong/lugar der det fremste skottet er fjernet helt. Det gir en unik følelse av rom med åpning fra hyttas akterkant helt frem til baugen. Den aktre delen av båten er stuveplass og cockpit er uten unødig staffasje. DAY SAILER versjonen er for folk som bare skal være ute i noen timer. 

WEEKENDER representerer alternativ to. Her er det også mulig å innrede to akterlugarer, dusj og en mer omfattende bysse og salong/spisebord.

Oceanis 38 CRUISER er mer i tråd med verftets tradisjon med å skape konfortable turseilbåter. Her er valget mellom to eller tre separate lugarer, en stor bysse og et spisebord for seks personer. En tradisjonell innredning gir rom for eget dusjrom, og utendørs, seter for rormann og en større badeplatform.

OCEANIS 38 – Foreløpige specifikasjoner

Konstruktører Finot-Conq Architectes

Interiørdesign Nauta Design

LOA 11.50 m 37´9

LWL 10.72 m 35´2

Bredde 3.99 m 13´1

Fra vannlinje til mastetopp 16.55 m 54´4

Min. dypg (opsjon) 1.60 m 5´3

Ballast 2 060 kg

Max dypg (standard) 2.05 m 6´9

Ballast 1 790 kg

Vanntank 330 L

Motorstørrelse 30 Hk

CE certifikat A8/B9/C10