Superyacht-seier til J-båten «Rainbow»

J-båten «Rainbow» vant det høyt rangerte «Neptune»-troféet under World Superyacht Awards i år. Båten er et nybygg fra Holland Jachtbouw av Harold Vanderbilts berømte America’s Cup-vinner fra 1934.

Publisert Sist oppdatert

«Rainbow» er kanskje den mest berømte av alle America’s Cup-vinnerne. Båten ble tegnet av William Starling Burgess for Harold Vanderbilt og skulle forsvare America’s Cup-trofeet for USA i 1934. Det ble en tøff oppgave, for den engelske Sir Thomas Sopwiths «Endeavour» var den eneste utfordrerbåten som inntil da virkelig hadde kunnet true amerikanerne. Men den spennende regattaen endte likevel med fire seire til «Rainbow» mot «Endeavour»s to.

Replikaen er bygget av Holland Yachtbouw og er den syvende J-båten som nå er i full regattastand. Båten er ikke bare en vakker replika, den representerer også mye nytenkning og avansert teknologi. Størst oppsikt har nok båtens unike «Hybrid Propulsion System» vakt. Dette er trolig starten til en mer miljøvennlig utvikling av morgendagens seilende superyachts. «Rainbow» har elektromotor og produserer sin egen strøm fra propellen under seiling.

Det er plass til lutt luksus også i en så stor regattabåt. Her fra «Rainbow»s dekkshus.