Kiterne vil ha en norsk Lagoon 50 som følgebåt.
Camilla Ringvold skal kite over Atlanterhavet.

Over Atlanter’n med kite

Camilla Ringvold fra Asker frykter aller mest flyvefisk.

Publisert Sist oppdatert

Camilla Ringvold skal sammen med fem andre, krysse Atlanterhavet som en stafett. Kiten, eller dragen, vil være stafettpinnen. De seks seilerne skal følges av en norsk 50 fots Lagoon. Katamaranen vil bli brukt som en plattform for å bytte vakter. Seilerne skal seile to, to timers økter hvert døgn vær.

– Det blir en utfordring å seile om natten. Vi skal ha hodelykt med rødt lys, og «glowsticks» på kiten for å kunne se, forteller Ringvold på telefon til Seilas.

Hun er engstelig for å seile på noe i mørket, men har trent på nattseiling og føler seg godt forbered.

Store bølger

– Bølgene kan bli over fem meter høye, og vi forventer vind på over 40 knop i Atlanterhavet, men da vil jeg føle meg mer hjemme og tryggere på brettet enn i katamaranen, forteller Ringvold.

Turen fra Kanariøyene til Karibia i november vil ta 2–3 uker, og det vil være båten som vil begrense farten.

– Flyvefisk kan bli en stor utfordring, særlig om natten. Fiskene flyr mot vinden i høy fart, og vi kan risikere å få dem i ansiktet. Vi vil derfor seile med slalombriller for å beskytte øynene, forteller askerjenta.

Hun er den av kiterne med mest seilererfaring og har vært aktiv seiler i Optimist og E-jolle i Asker Seilforening. Hun har også erfaring fra større seilbåter.

Høy sikkerhet

Camilla Ringvold er den eneste jenta, og den eneste norske kiteren. De andre kommer fra Nederland, Frankrike og Canada. Men følgebåten er norsk, og det er også skipperen og ko-skipperen på den 50 fot lange katamaranen. Ko-skipperen har også erfaring fra redningsarbeid.

– Sikkerheten blir god ivaretatt. Kiterne vil ha med seg håndholdt VHF. Vi vil også bære sporingsenhet, samt lys, forteller Ringvold.

Følg overfarten

Camilla Ringvold vil forsøke å sende oss rapporter, både før og under veis. Så følg med på seilas.no.

Les mer om atlanterhavskrysningen.