Skifte av mannskap mellom båtene ble gjort med RIB
Ice 62 testet i kast på over 20 m/s
Alle de ti båtene var samlet på samme brygge som var holdt av for oss.

Testing i lett og tung vind

Utprøvingen av de nominerte båtene startet med skarpe skudd, og ble avsluttet med kuling.

Publisert Sist oppdatert

Testingen i år ble lagt til den idylliske byen Porto Venere med bymur fra 1100-tallet. Stedet ligger kun noen nautiske mil fra La Spezia hvor vi seilte i fjor. La Spezia er en stor Marine-havn, og her blir utstyret brukt. To dager ble vi jaget vekk av et marinefartøy, og ikke lenge etter dundret det i kanoner med skarpe skudd, ikke langt fra der vi hadde seilt.

Ideelt sted

Når vi tester båter vil vi ha mest mulig tid i båten under seil. Her i Porto Venere bor vi et steinkast unna brygga hvor alle de ti nominerte båtene ligger. Porto Venere ligger i et trangt sund, og veien ut til åpent hav er bare noen hundre meter. I sundet oppstår det også en tunnelleffekt, så vinden rett ved vår base er gjerne bedre enn litt ut fra land.

Fra lett til kraftig vind

De to første dagene var det lett vind, men nok til å seile. Vinden har ligget mellom 2-5 m/s de første dagene. Siste dag derimot opplevde vi vind og sjø som minner mer om Skagerrak. Flere av båtene hadde aldri blitt seilt i så mye vind tidligere. Vi startet dagen med 10 m/s, men den økte på. Da vinden kom opp i 47 knop i kastene, så ble testseilingen avsluttet. Ut over kvelden toppet vinden på 60 knop (30 m/s).

De ti nominerte båtene som ble testet i Porto Venere er:

Bavaria Cruiser 37

Oceanis 38

Dufour 410

Ice 62

Mylius 18E35

Dehler 38

Elan 400

Essence 33

Sailart 22

Saphire 27

Idylliske Porto Venere i kveldslys. De historiske bygningene har fungert som en bymur.