Årets Båt-testing i vakre omgivelser
St. Peter-kirken er fra 1198 og ligger på tuppen av halvøya.

Årets Båt-testing i vakre omgivelser

Denne uken skal 10 nominerte båter seiles ut fra Portovenere i Italia.

Publisert Sist oppdatert
*

De nominerte båtene blir testet, enten i Nord-Europa, eller i Middelhavet. Vertene kan selv bestemme. I år er det 20 båter nominert i fem ulike klasser, og ti av båtene ble testet i Southampton i forrige uke. Resterende ti båter vil nå seiles i Italia.

Idyllisk sted

I fjor var båtene samlet i La Spezia en stor marineby mellom Genova og Pisa. I år flyttes båtene litt lengre ut, til den historiske byen Portovenere som ligger på tuppen av en halvøy. Her blir det kortere vei til åpent hav, noe som gir mer effektiv testing. Omgivelsene kunne heller ikke bli bedre.

Spennende båter

I Italia skal det seiles tre båter i Familieturseilerkategorien, to i luksusturseilerkategorien, to i skarpseiler kategorien, og tre i kategorien for spesielle båter. Av båtens som skal seiles, er to franske, tre tyske, to Italienske, en slovensk, en sveitsisk og en nederlandsk. Her er båtene som skal testes.

Spesielle båter

Essence 33 er en elegant båt med retro-utseende. Båten har et moderne undervannskrog og rigg. Båten er en dagseiler som er topp utstyrt. Essence 33 har også en elektrisk innenbordsmotor med moderne litiumsbatterier,

Sailart 22 er en 6,6meter lang båt i Wally-stil. Den har et helt rent dekk og en enkel cockpit. Den har også innredning for overnatingsturer.

Saphire 27 er en lett og rask trailbar båt fra Sveits på 27-fot. Den har en del til felles med Seascape 27, men har kun ett ror.

Skarpseilere

Dehler 38 er en rask båt med mye komfort, som har blitt godt mottatt i markedet, også i Norge. Den har en fornuftig innredning, men samtidig seilegenskapene som mange etterspør.

Elan 400 er en trendy skarpseiler med to ror og knekkspant. Båten har vært gjennom en slankeprosess, noe som gir bedre planeegenskaper, men komforten er beholdt.

Luksuriøse seilbåter

Ice 62 er første modell fra en nytt Italiensk verft basert på et tidligere verft med mye erfaring. Båten er en typisk Italiensk båt med lekre linjer som oser av fart. Båten er signert Felci Yacht Design.

Mylius 16G35 Verftet Mylius ble grunnlagt i 2003, og har siden den gang bygd typisk italienske seilbåter. Den nye 60 fot lange båten er akkurat stor nok for å kunne delta i Mini-Maxi-regattaer, og den har et sprekt interiør og er avansert bygd.

Familieturseilere

Bavaria Cruiser 37 er basert på skroget til dagens 36-foter, signert Farr, men båten har fått nytt dekk og ny innredning. Med doble ratt blir også cockpiten mer praktisk. Bavaria Cruiser 37 er testet i Seilas nr. 7.

Oceanis 38 Siste fra Beneteau er svært moderne og viser klart hvor stor utviklingen av turseilbåtene har vært den siste tiden. Båten kan leveres med en åpen, hvor eieren kan oppgradere den etter behov.

Dufour 410. Turseilerne ser i dag ut som regattabåter. Dufours nyhet har både tøffe linjer og smarte løsninger. Forgjengeren, Dufour 405, vant kategorien for noen år siden. Åten er testet i Seilas nr. 7