En seilende øy

Du trenger 194 m2 havneplass med nye Victoria 67.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Victoria 67 er en virkelig stor katamaran. Bildet lyver litt for det er mye mer båt bak teltet...

Fountaine Pajot hadde sin store visning av nye Victoria 67 på messen i La Rochelle. Båten er massiv og det er fristende å kalle den en øy. Den er bred, lang og høy, men skal ifølge Steven Guedeu hos Fontainte Pajot, være lett bygd og skal dermed flytte seg bra gjennom vannet.

Guedeu tok oss med på omvisning om bord og han kunne fortelle at det er solgt tre eksemplarer, to er bygd og en ferdigstilles i disse dager. Ifølge Guedeu er interessen faktisk stor, de fleste 67-fotinteresserte kommer fra charteraktører, men det er også private som ønsker seg en Victoria 67.

Vi seilbåtjornalister bruker kanskje litt for ofte ord som wow-faktor og vi bør nok passe oss for ikke å skape inflasjon i et slikt kraftutrykk, men med journalisthånden på hjertet: I Victoria 67 passer uttrykket i aller høyeste grad, så til de grader. Vi snakker om en båt med plass til 25 mennesker på flybridgen (!).

Owner

Versjonen vi så i La Rochelle er i såkalt owner version. Det betyr at det er mye plass til eieren, faktisk er hele babord skrog, minus noen få meter i baugen til et mannskap, dedikert eierene. Det vil i praktisk si at båtens eier, han, han og hun eller de, har en lugar på ca 50 fot for seg selv. Og hvilke fasiliteter: Køye, bad og oppholdsrom har mest sannsynlig høyere standard enn det de fleste av oss har hjemme.

Når du entrer Victoria 67 møter du først et enormt uteområde som er på en måte en del av inneområdet. Gir du under dekk, med andre ord rett frem, møter du en enorm salong og en bysse, kjøkken er vel nærmere sannheten, som bare understreker wow-faktoren om bord.

Samtidig som Victoria 67 er en båt som tilhører mildt sagt ekstreme høyder innen plass, komfort og ikke minst pris, finnes det elementer som det går å ta ned til bakken. For eksempel at Fountaine Pajot er svært interessert i å lagde det de lager lett. Derfor bruker de avansere byggemetoder, for i følge Guedeu tenker verftet at skal du sluntre unna med det byggetekniske, må du ha mer rigg, mer seil, større utstyr og da blir det mer kostbart.

Victoria 67 er en luksusbåt, faktisk i grensen til å fortjene betegnelsen superyacht. Men skal man ha en egen øy på havet, så koster det penger. 67-foteren er din for rundt 1,6 millioner Euro. Pluss-minus, mest sannsynlig pluss.

Victoria 67

Lengde over all: 20,

Bredde: 9,50 m

Dypgående: 1,55 m

Deplasement: .23 600 kg

Storseil: 120 m2

Genua: 77 m2

Motor: 2x110 hk

Vanntank: 1050 l

Diesel: 400 l

CE-personkapasitet: A:16 - B:16 - C:24 - D:30

Design: Berret Racoupeau

Verft: Fointaine Pajot

Uteområdene er store og du har plass til mange gjester.

På flybridgen er det plass til enda flere gjester.

I byssa vil en profesjonell kokk føle seg hjemme.

Det er heller ikke noe å si på finishen på badene.

Eierlugaren tar opp et helt skrog