Klart for Årets Båt-testing

20 båter er nominert til Årets Båt i fire kategorier. 10 av disse båtene skal denne uken testes ut fra Southampton.

Publisert Sist oppdatert
AppleMark

Båtmessen i Southampton går mot slutten, og utstillingsuken har vært preget av dårlig vær. Det har blitt målt 60 knop i mastetoppen på en Oyster som ligger lengst ut på bryggen, og under slike forhold, er det ikke hyggelig å være på en flytende båtutstilling. I mens messen pakkes ned, vil en jury av journalister fra 11 ulike europeiske båtblader teste nominerte båter for å danne et grunnlag for å kåre fire vinnere under båtmessen i Dusseldorf i januar. Uken som kommer derimot vil bli preget av lettere vinder og en del sol.

10 spennende båter

De 20 nominerte båtene skal seiles enten her fra Southampton, eller fra Italia i oktober. I Southampton skal det seiles to båter i Familieturseilerkategorien, tre i luksusturseilerkategorien, tre i skarpseiler kategorien, og to i kategorien for spesielle båter. Av båtens som skal seiles, er fire franske, to nederlandske, en svensk, en dansk og en fra De Arabiske Emirater. Her er båtene som skal testes.

Spesielle båter

Django 6.70: Typisk fransk mini-cruiser. Båten har svingkjøl og to ror. Den 23 meter lange båten er hele tre meter bred og har soveplasser for fire personer.

Malongo 8.88: Samme designer som Django, også denne typisk fransk. Båten har en liten jollegarasje under cockpiten.

Skarpseiler

Pogo 30: Lett, bred og billig. Lillesøsteren til Pogo 12.50 som vant for to år siden. Båten skal plane i 7 m/s.

Premier 45: Avansert bygget, og avantgarde design fra samme verft som bygget Landmark 43. Innredningen er signert norske Snøhetta.

Xp33: X-Yacht er tilbake til røttene med en enkel og rask 33-foter.

Luksuriøse seilbåter

Hallberg-Rassy 55: nest største fra Orust. Med stil og detaljer fra Hallberg-Rassy 64.

Gunfleet 58: Gründeren bak Oyster solgte, og startet nytt verft. Gunfleet 58 er andre båt ut. En typisk engelsk turseiler for folk med god råd.

Contest 42CS: Etter å ha stadig lansert større modeller, har det nederlanske verftet snudd, og utviklet en mindre modell på 42-fot. Båten har også cockpiten akter.

Familieturseilere

Winner 9.00: Rask og enkel turseiler fra Nederland med tradisjonelle kvaliteret. Lavere fribord, og moderat bredde. Båten leveres standard med rorkult, men båten vi skal seile har ratt.

Allures 39.9: Aluminiumsbåt bygget for langturseiling. Båten har doble ror, og opptrekkbar kjøl.