Hagens Baltic 141 er også til salgs. Den har aldri vært i Norge.
Hagens tidligere Baltic 73 seilte Hollenderseilasen 2007. Båten ligger nå i Middelhavet.

Hagens tidligere båter kan bli din

Stein Erik Hagens Baltic på 73-fot er lagt ut for salg for 17,5 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Stein Erik Hagen har hatt flere båter fra Baltic opp gjennom tidene. Han startet med en brukt Baltic 48 på begynnelsen av 90-tallet, men bestilte seg kjapt en ny 52-foter ra samme verft. I 1999 fikk Rimi-gründeren levert båten som nå er til salgs på 73 fot. Denne båten ble spesialbygget for Hagen.

Startet en trend

73-foteren fra Hagen ble brukt som utgangspunkt for flere båter fra Baltic. Dekkshuset og cockpiten som ble utviklet av Hagen sammen med verftet og konstruktørene Judel/Vrolijk falt i smak i markedet. På grunn av avansert byggemetode klarte verftet å holde vekten ned, og tyngdepunktet lavt, tross det høye overbygget. Dette gjorde båten svært velseilende.

Ble for liten

Men 73-fot ble for lite for Stein Erik Hagen, som bestilte enda en båt hos Baltic. Den på 141 fot. 141-foteren var bygget etter samme prinsipper som 73-foteren. Også denne båten er en ulv i fåreklær. Hagen eier fortsatt 141-foteren, tross for at den har ligget ute til salgs en god stund.

Du finner salgsprospektet her.

Momset i Norge og EU

Yachter som Hagens Baltic har et for lite marked i Norge. Om båten momses inn her hjemme, så hopper prisen opp 25 prosent i forhold til andre tilsvarende båter i det internasjonale markedet. Det gjør at båten må selges med et stort tap. Momsreglen gjør at mange nordmenn som kjøper store båter, aldri får lov til å seile den hjem. 73-foteren som nå er til salgs er momset inn både i Norge og EU.

Du finner annonsen her.

Hagens 141-foter har aldri vært i Norge, og vår skattepolitikk har nok ført til at våre kystbyer har gått glipp av litt omsetning.