Tøff fra Tyrkia
Azuree 46 har fått klassiske skrogvinduer.

Tøff fra Tyrkia

Azuree lanserer sin tredje modell under båtmessen i Cannes i disse dager. Her er første bilder av båten.

Publisert Sist oppdatert

Azuree ble startet i 2009, og er det første verftet i Tyrkia som masseproduserer seilbåter. Første modell ut var Azuree 40, en båt som også var nominert til Årets Båt, og ble testet av Seilas høsten 2010 ut fra Barcelona. Båten var kanskje litt for moderne. Innredningstilen minnet vel mye om motorbåter for å falle i smak hos juryen, og vinden var for lett for at vi fikk oppleve fordelene med det brede flate skroget. Ett år senere ble det lansert en modell på 33-fot. Den var også ekstrem.

Mer moderert

Azuree 46 lanseres disse dager, og verftet har nå byttet konstruktør. Nyheten er tegnet av Rob Humphreys som også står bak Elan. Azuree 46 har fått en styling som skiller seg fra de to første modellene, og som fremstår som langt mer moderert. Men nyheten får også ”hard chines” og doble ror, som sine søsken. Men båten er også tegnet med tanke på ORCi og IRC, så dette er ikke bare en turseiler. Båten har en standard planløsning for størrelsen. En stor eierlugar forut med et tilhørende bad. Akter er det en gjestebad, og to lugarer.

Ikke for tung

Azuree 46 er ingen lettvekter, men nesten ett tonn lettere enn Elan 450 som er en fot kortere. Azuree støpes under vakuum med vinylester, akkurat som Elan gjør med sine S-line, båter.

Azurre 46

LOA 13,99 m

LWL 12,99 m

Bredde 4,25 m

Dybde 2,6 m

Vekt 10,7 tonn

Storseil 70 kvm

Fokk54,5 kvm

Spinnaker 190 kvm

Motor 55 hk

Azurre 46 har fått linjer fra Rob Humpreys. Båten har verdenspremiere i Cannes i disse dager.