Kikkert med stabilisator

Har kikkerten stabilisator får du med deg det meste. Men det koster.

Publisert Sist oppdatert

Veldig mange har kikkerter om bord som det ikke er spesielt enkelt å se gjennom. Kanskje de har fått seg en smell i dørken eller de rett og slett ikke er av god nok kvalitet. Ønsker du deg en kikkert det faktisk går an se gjennom, har du et bra alternativ her. Men helt billig er det ikke.

Ifølge Ludvig Fiske, hos importøren Teno Astro AS, har kikkerten Fujinon Techno-Stabi 14x40, såkalt Techno Stabi DIS (Digitalt Image Stabilizing) digital billedstabilisator, som gjør at du kan observere fra båt med høy forstørrelse og likevel få et klart bilde. Vibrasjoner eller skjelving oppfanges av  sensorer som igjen styrer elektriske motorer som kompenserer for bevegelsene. Dette systemet er en videreutvikling fra det gamle gyrostabiliserte kikkerter.

Techno-Stabi er vanntett, duggfri og nitrogenfylt. Optikken har EBC coating og er fasekorrigert. Kikkertene har standard sentralfokusering. Kikkerten kan enten leveres med en myk veske eller en koffert i hardplast. Begge variantene kommer med en «flyterem» som fungerer som nakkerem og hjelper kikkerten å flyte hvis man er uheldig og mister den i vannet .

Kikkerten koster 11 995,- kroner med koffert, 10 995,- uten.