Ryggsekken var med overalt i Belize i påsken. og holdt seg tørr innvendig selv etter noen reale dusjer i jolla. Foto: Anja K. Trondsen.
130-liter bagen er lett , har borrelås og kan rulles sammen til den størrelsen som tilsvarer innholdets volum.

Vannsikker bag og sekk

Redaksjonen testet ny 20-liters ryggsekk og 130 liters bag under seilas  i påsken.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Vi la bagen i vannet på stranden i Mexico, og den var fortsatt tørr inni. Foto: Linn Krogh Hansen

Sekken er en blant OverBoards store utvalg av vanntette duffelbager, sekker, futteraler, mapper – og ryggsekker. Vi brukte sekken både som håndbagasjebag på fly, jollesekk, og ”tursekk” under en 12 dager lang kombinert seile- og backpackertur i Mellom-Amerika nylig. 

Sekken er solid og forseggjort, og lukkingen skjer ved å brette sammen lokket, som så festes med solide spenner og et bredt borrelåsbånd. Sekken er vanntett og vil normalt også flyte, med mindre den er fylt med svært tung last.

Sekken hadde god plass til min bærbare mac, canon speilrefleks kamera, ekstra linse, et par bøker, pass, penger og flybillett, samt dagsskift av klær. Borrelåsen og lukkefunksjnonen ved rulling gjør at bagen kan tilpasses størrelsen på innholdet, noe som var veldig praktisk under en lang tur med varierende behov for mengde og type innhold fra dag til dag.

Selv om sekken er laget av svært kraftig duk og er polstret i ryggen, er den likevel ikke så støtdempende som en tradisjonell fotobag.

Vi hadde også med oss en 130 liters duffelbag, som er den største i serien. Bagen er svært lett, og har den samme borrelås- rulle-lukkefunksjonen som ryggsekken. Dette er veldig praktisk når man har mye mer i bagen ved ankomst enn ved avreise, ettersom bagens størrelse tilpasses mengde innhold.  Savnet litt bedre tilpasset bæreremmer i forbindelse med bæring av bagen på ryggen over lengre gåetapper.

Importør i Norge er Effekt SRG Import AS, som er i dialog med flere forhandlere. For mer info; kontakt Torbjørn Holø  på tlf 66 900 908

www.speedsjark.no i Drøbak har tatt inn noen av produktene, som dere finner her.