Vårstemning på Tjuvholmen på Oslo Boat Shows åpningsdag.
Bra med båter, men det plass til flere på Tjuvholmen

Båtmesse i godvær

I dag åpnet båtutstillingen Oslo Boat Show på Tjuvholmen. Messegeneralen Marius Kragstad er optimistisk.

Publisert Sist oppdatert

Mesten 100 båter har funnet veien til Tjuvholmen i Oslo, men ikke alle har rukket frem, forteller Marius Kragstad som arrangerer messen for andre gang. Det har blåst stiv kuling langs kysten i flere dager, og mange båter har ligget værfast.

Vårsol

På torsdag skinte sola, og utstillerne smilte. – Vi trenger godvær for at folk setter i gang båtdrømmene igjen, mener Kragstad. Og værmeldingen ser ikke så ille ut. Det blir sol, selv om temperaturene kunne vært bedre. Vinden vil også bli mildere.

Plass til flere

Det er langt flere større båter på messa på tjuvholmen hvor de mindre båtene ligger på innsiden, mens de store ligger på utsiden.

– Det er tydeligvis mye politikk i båtbransjen, og det er flere aktører vi savner her, forteller Kragstad. Vi kunne nesten doblet antall båter ved å legge ut flere brygger, mener han. Tjuvholmen er meget positiv til tiltaket som skaper liv i den nye bydelen i Oslo.

Restauranter og kunstmuseet kan ikke leve kun av folk som jobber og bor i området. Det må litt liv til, og det bidrar denne messen med, forteller Kragstad.

På utsiden av Tjuvholmen ligger seilbåtene og de store motorbåtene.