Søk i arkivet

Skylder mye penger: Benny Martinsson
Skylder mye penger: Benny Martinsson

Skylder over 150 millioner

Nord West & Najad og Lyse Plastproduksjon skylder hele 186 millioner svenske kroner.

Underbalansen er større enn tidligere antatt i boet til den svenske båtprodusenten Nord West & Najad. Kun Swedbank med førsteprioritetskrav kan regne med å få noe igjen når boet er gjort opp. Blant dem som taper penger på konkursen er også norske privatpersoner.

Ifølge lokalavisen Bohusläningen er gjelden til Nord West & Najad og Lyse Plastproduksjon på hele 186 millioner svenske kroner. Dette tilsvarer ca 167 millioner norske kroner med dagens vekslingskurs. Verdiene (aktiva) er på 23 millioner svenske kroner, skriver avisen.

61 kunder har anmeldt krav for til sammen 64,4 millioner  svenske kroner i boet, blant dem skal det ifølge Bohusläningen også være noen norske kunder.

Helen 272 leverandører og samarbeidspartnere har anmeldt krav i boet, på til sammen 24 millioner svenske kroner. Ansatte må også belage seg på å tape inntekter utover det som blir dekket av lønnsgarantien, skriver avisen Bohusläningen.

Velrennommerte Najad har hatt en turbulent tid de siste årene. I 2009 overtok engelske finansmannen Rubert Lywood hovedeierskapet til Najad fra nederlenderen Alfred van Wincoop. Gode kilder mente den gang at engelskmannen investerte totalt rundt 100 millioner kroner i det svenske verftet. To år senere var det konkurs, og høsten 2011 kjøpte Nord West rettighetene og formene fra boet.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen