B&G har lansert nye masteinstrumener som kan brukes direkte opp mot de nye plotterne, og krever ikke et større system, slik som tidligere.
Navico legger om strategien for sine tre merkevarer, og B&G skal ta et større markedsandel innen seiling.

B&G for alle seilere

Navico justerer strategien for den anerkjente elektronikk produsenten.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Zeus Touch leveres i tre størrelser, og har funksjoner tilpasset seiling. Den minste koster litt under 15 000 kroner

Las Palmas, Grand Canaria

B&G har invitert verdenspressen til Kanariøyene for å fortelle om ny strategi, og for å demonstrere nye produkter. Inntil nå har B&G vært Navicos prestisjemerket for avanserte seilere. Nå har B&G utviklet produktparken, og har produkter for alle seilbåter. B&G hevder de er det eneste merket innen båtelektronikk som kun fokuserer på seiling.

Også for turseiling

– Vi blir forbundet med Volvo Ocean Race med avanserte, og kompliserte produkter, forteller Alan Davis, produktsjefen hos B&G. B&G skal fremdeles ligge i tet når det gjelder produkter for racing, men vi har nå også produkter som er enkle i bruk, og som vi vil nå frem til alle som seiler, forteller Davis. De har delt produkttypene inn i tre kategorier. Grand Prix, Offshore og Navigator. Det er navigator-produktene vi ble presentert i Las Palmas.

Overtar for Simrad

B&G-produktene er ofte fysisk like som Simrad, men B&G har tilpasset programvaren for seilere. Det gir flere nyttige funksjoner, og produkter som er enklere i bruk. Navico håper å kunne overbevise båtprodusentene å montere B&G utstyr i seilbåtene, og i fremtiden vil man nok finne B&G-instrumenter, og plottere i båter fra Hanse, Beneteau og Jeanneau, båter i dag som har Simrad.

Journalister fra hele verden fikk en smak av sommeren, og testet nytt B&G utstyr denne uken i Las Palmas