Drømmetelefonen for båtfolk

Sony kommer med en ny mobil som er mer enn bare vanntett.

Publisert Sist oppdatert

Sony Xperia Z skal tåle å ligge en halvtime under vann på maks en meters dyp. Den får en IP57 klassifisering, hvor første siffer, 5, står for beskyttelsen mot støv hvor 6 er maksimal beskyttelse. 7 står for vann, og her er 8 den maksimale beskyttelsen.

Det gjør at telefonen kan ligge i cockpiten, også når det er sjø over dekk.

Ekstrem skjerm

Telefonen får hele 5 tommers skjerm, og den dekker nesten hele telefonen. Skjermen får en ekstremt høy oppløsning, faktisk full HD. Det betyr at skjermen har samme oppløsning som den store flatskjermen hjemme. Det vil gi bilder med utrolig høy skarphet. For å vise kart, blir det som å se på papir, kanskje enda bedre. Skjermoppløsningen er hele 1920 x 1080. En plotter med 5 tommers skjerm har gjerne en oppløsning på kun 640 x 480 punkter.

For morgendagen

Telefonen som har siste Android operativsystem har støtte for 4G, fremtidens mobilnettverk. Etter hvert skal disse signalene sendes på en lavere frekvens, som vil gi langt bedre rekkevidde, kanskje like bra som NMT-nettverket.

Telefonen har også innebyget system som gjør at batteriet ikke blir tappet så fort. Videre har telefonen plass til et SD-micro kort, slik at det blir enklere å laste opp data, eller ta back-up.

Sony Xperia Z kommer i mars og vil koste litt over 5000 kroner. DinSide har alt testet telefonen. Du kan lese den her.