Nina Dyrnes og Stine Knudtzon Neergaard laget en praktfull katamaran. Katamaranen står på Det karibiske hav , og er 40 cm x 60 cm. Den heter «Isogaiza», og er en Lagoon 62.
Henning Hansen X-442 «PiXeline» fikk nest flest stemmer.
Kristine Strømnes og pappa Erlend med vinnerbåten.

Kristine (12) vant jolla

Kristine og pappa Erlend Strømnes gikk av med seieren i Seilas´ pepperkakebåt-konkurranse, og får dermed en gummijolle fra Maritim.

Publisert Sist oppdatert

LØNN FOR KAKE-STREVET: Kristine Strømnes fra Son kan glede seg over ny gummibåt til sommeren. Foto: privat.

I begynnelsen av desember inviterte vi leserne til å lage en båt i pepperkaker og delta i kåringen av Pepperkakebåten 2012/2013. Deltakerne kunne sende inn bilder frem til 14. januar, og avstemningen ble så gjort på vår facebookside.

Da fristen for å sende inn bilde av bidragene gikk ut 14.januar, hadde vi fått inn et tyvetalls særdeles flotte og forseggjorte eksemplarer. Seilredaksjonen i Norsk maritimt forlag er imponert over hvor mye tid, kreativitet og flid bidragsyterne har lagt ned i bake jobben.

Spekteret varierte fra katamaraner og trimaraner til Colin Archer-skøyter, tradisjonsbåter og profilerte og navngitte regattabåter med mannskap. Bidragene har for det meste vært familie-prosjekter og kamerat /venninne-prosjekter. En deltaker har laget en tradisjonsbåt med kona sittende på ripa i pepperkaker, som han serverte i konas 60-årslag.

Facebook-race

Kåringen av vinneren er basert på antall facebookstemmer i form av «liker» i perioden 14.-24.januar.  Hovedpremien, PVC Gummibåt 277 cm Nordic fra Maritim, til en verdi av 3490 kroner, gikk til Kristine Strømnes (12) og pappa Erlend fra Son. Båten ble «likt» av 208 facebookere.

Pepperkakebåten var langt fra det første pepperkakeprosjektet til 12-åringen denne jula. Før hun gikk løs på båtkonstruksjonen var hun allerede ferdig med både hus og en konsertscene med «One Direction» i pepperkaker, forteller pappa og medkonstruktør Erlend på telefon fra Lofoten, hvor han og datteren helgeferierer i nydelig vintersol.

      – Etter mye prøving og feiling fikk vi endelig heist seil og sjøsatt vår Saxe. Fenderne er av Marsmellows, tauverk av saltgummi, lyssetting i nonstop, seigmenn som mannskap - og en nisse bak roret, kommenterte Erlend.

      – En av utfordringene var å få skrog, seil og deler til å se likt ut etter at de kom ut av ovnen som da de ble lagt inn. Så vi har jobba skikkelig, faktisk en hel uke, forsikrer den utflytta lofotværingen, som mener at det artigste med konkurransen var å lage båten sammen med datteren.

Se alle bidragene her

Andreplass til «PiXeline»

På en klar andreplass, med 131 likere,  kom Henning Hansen fra Drammen med en spiselig versjon av sin X-442 «PiXeline». Sammen med flere bilder av den blå pepperkakebåten fulgte noen utdrag fra mannskapet og båtens virkelige liv, samt  om enkelte forestående planer for tur og båt i 2013. Henning Hansen, som er på tur hjem fra New York i skrivende stund,  annonserte at hvis «Pixeline» vant konkurransen, skulle premien selges til høystbydende og salgsummen doneres til Unicefs vannprosjekt.

Kjempe-katamaran fra Kristiansund

Tredjeplassen gikk til Kristiansunderne Stine Knudtzon Neergaard (14) og Nina Dyrnes, som sanket 45 stemmer for sin katamaran.

Etter flere intense dager med blod, tårer og svette har Nina Dyrnes og Stine Knudtzon Neergaard laget katamaranen «Isogaiza». Den er en Lagoon 62, som står på Det karibiske hav, skriver Stine som vedlegg til bidraget.

Pepperkakeversjonen er på hele 40 cm x 60 cm. Stine brukte dessuten konkurransen som en del av skolearbeidet.

– Utregning av  hvor mye som skulle til av ingredienser for å lage stor nok deig til en så stor båt var nyttig regning for skolejenta, som for tiden er på seiltur med foreldrene til Gran Canaria, forteller Nina Dyrnes på telefon fra Kristiansund.

I tillegg til førstepremien deles det ut trøstepremier til de to neste plassene, samt en deltakerpremie til samtlige bidragsytere.

3.PLASS: Stine Knudtzon Neergaard og Nina Dyrnes i ferd med å sette siste hånd på katamaran-verket. Foto: privat.