Bygger din drømmebåt

Om du ikke finner båten du ønsker kan løsningen ligge ved å ta en tur til Danmark.

Publisert Sist oppdatert

Lars Buchwald i Nordship har lagt ut en ny strategi. Verftet kan nå tilby 100 prosent kundetilpassete båter i størrelse fra 46 fot.

– Det er ekstremt dyrt å utvikle former, og vi må støpe mange båter for at det skal lønne seg. Slik er ikke markedet i dag, mener Buchwald. Han tror at mange verft pådrar seg alt for høye kostnader ved å utvikle modeller som det ikke vil bli lønnsomhet i. Båten som Nordship viser frem på Dusseldorf er bygget uten former for en fransk kunde. Den er på 46-fot. Eieren hadde en 40 foter, men ønsket mer plass. 46-fotren er en oppskalert versjon av eierens tidligere båt.

Skreddersøm

Lars Buchwald er selv delaktig i utviklingsprosessen, og kan på messen vise flere tegninger av ulike ideforslag han har jobbet frem med kunder.

– Kundene har ofte vært rundt å funnet detaljer på ulike båer som de liker. Vi har muligheter til å sette forskjellige løsninger sammen til en skreddersydd båt. Og vi er konkurransedyktige på pris. Beregningen viser at vi brukte ca 500 timer mer arbeid på å lage Nordship 46 som one off, enn hva vi ville brukt på å støpe en båt, men så sparte vi flere millioner kroner på å ikke lage en form. Derfor blir regnskapet fornuftig, forteller Lars Buchwald.

Nordship bygger fremdeles serien med støpte båter fra 36 til 43 fot.

Nordship er ikke støpt i form, men finishen er helt perfekt.