Utstillerbåten har også uttag til varme i cockpiten.
Mer rustfritt på dekk er standard.
Som på en motorbåt, kan du styre det meste fra rattet.
Det er ikke spart på spotter i taket på nye Najad fra Nord West.

Najad tilbake

Nord West, kjent for motorbåter, er i full gang med å produsere seilbåtene Najad, og de har blitt bedre og du får mer med på kjøpet.

Publisert Sist oppdatert

Dusseldorf, Tyskland

Nord West produserer omlag 40 båter i året, og har som mål på at halvparten av disse båtene skal være Najad. Modellprogrammet er stort sett det same, med unntak av 380 og 511 som er tatt ut. Verftet startet med å bygge 440-modellen, og har nå også bygget 410 som også ble vist på Dusseldorf-messen. Det er ikke så lett å se med første øyekast, men begge disse båtene har gjennomgått en rekke forbedringer. Det vil også bli gjort på de øvrige modellene.

Vi vil utvikle nye modeller, men har ingen konkrete planer om det, forteller Magnus Lundgren fra Najad under båtmessen. Den tidligere svenske OL-seileren har også jobber for Hallberg-Rassy.

Utstyr for en halv million

Nord West har ikke gjort store forandringer på prislisten, men har puttet inn mye mer utstyr som standard.

Vi har lagt på utstyr til 500 000, forteller Magnus Lundgren. Det er mye mer rustfritt utstyr på dekk. Baugpropell og foldepropell er standard. Mye kan nå styres fra rattpidestallen. Skru på lanterner, tome septiktanken mm.. Båten har også et tredelt elektrisk system med 900 Ah batterier til sammen. Vi har et system for motor, ett for navigasjon, og en batteribank for forbruk, forteler Magnus.

Vinn vinn

Det har vært en positiv prosess å få Najad inn i Nord West, forteller Magnus Lundgren. Motorbåtene har hatt en høyere teknisk standard, og dette har vi overført til Najad. Najad har hatt innredningsløsninger som har blitt overført på motorbåtene.

Najad har fått et helt nytt belysningssystem. Nå er alt LED. Antall spotter er økt med det tredoble. Magnus rapporterer om stor interesse for Najad, særlig fra Tyskland.

Magnus Lundgren fra Najad håper å selge 20 Najad i året.