Trippel fra Elvstrøm

Lanserer nytt produkt på Boot i Düsseldorf.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Elvstrøm Sails lanserer et nytt produkt som de kaller «Triple E».

– Det er et rykende ferskt produkt som vi skal lansere under messen i Düsseldorf, sier Espen Kamperhaug hos Elvstrøm Sails i Danmark til Seilas.

Elvstrøm Sails har lenge tilbudt sine kunder EPEX-seil som er produsert på Elvstrøms loft i Aabenraaa i Danmark og nå utvider de produktsortimentet med nyskapningen de kaller «Triple E Membrane». De tre Eene er ikke lite amisiøst hentet fra «Experience», «Engineering» og «Excellence».

– Seilene er lagd på den samme maskinen som EPEX, men den store forskjellen ligger i filmen, eller folien, vi benytter, sier Kamperhaug. Ifølge Kamperhaug har Elvstrøm Sails, i samarbeid med en folieprodusent, kommet frem til en film som skal være spesielt godt egnet til å tåle UV-stråling. Skal man tro det lille som finnes av informasjon om de nye seilene skal folien reflektere 90 prosent av de skadelige strålene fra verdensrommet, være 20 prosent tynnere enn annen folie og trekke til seg null prosent vann.

Detaljer

I tillegg til den nye filmen forteller Kamperhaug at produktet vil ha et høyere detaljnivå:

– Blant annet vil spileposer være integrert i seilene noe som gjør de mer symmetriske, forteller han.

Triple E er ikke helt ferdig utprøvd, sett bort fra en testseilas i Bergen tidligere i vinter, men i skrivende stund monteres nye Triple E-seil på Claus Landmarks Farr 400 som gjøres klar for Key West Race Week i USA.

– I Düsseldorf vil det foreligge mer og forhåpentligvis noen ferske bilder fra Key West hvor Jesper Bank deltar i norske Farr 400en med storseil og to forseil Triple E, avslutter Espen Kamperhaug.

Trippel E blir dermed Elvstrøms «high end»-produkt, på samme måte som North Sails har sine 3Di-seil, selv om Kamperhaug poengterer at det er to forskjellige produkter, både prismessig og konstruksjonsmessig.

Seilas vil se nærmere på Triple E på Boot Düsseldorf som åpner på lørdag.