Skroget er klart for lakkering. 20 lakkstrøk med sliping mellom hvert strøk må til før båten trilles ut fra verftet.
Fra innspurten ved verftet i Flensburg. Dyktige trebåtbyggere borger for kvaliteten.

Klassiske trebåter på Düsseldorfmessen

Det bygges fortsatt trebåter, men det er sjelden du finner dem på de store båtmessene.

Publisert Sist oppdatert

TEGNING: KLassiske linjer og funksjonell design fra Georg Nissen kjennetegner denne 50-foteren i tre som vises i Düsseldorf.

I Düsseldorf nå i januar kan du imidlertid se en vakker 50 fots «Performance Cruiser» fra Robbe & Berkings berømte trebåtverft i Flensburg.

Den kjente tyske båtkonstruktøren, Georg Nissen, har tegnet den vakre 50-foteren som, ifølge verftet, akkurat blir ferdig til åpningen av Düsseldorfmessen 19. januar. Båten bygges på trebåtverftet til Robbe & Berking Classics i Flensburg.

Foruten seilbåten vil verftet også vise en av sine klassiske motorbåter, en kopi av en amerikansk «Commuter yacht» fra New York, en av de mange båtene som de velstående borgerne på 1920-tallet kappkjørte med fra sine boliger nord på Long Island til kontorene syd på Manhattan. Noen av båtene var også kjent som spritsmuglere i forbudstiden. Hverken politiet eller tollerne hadde den gangen båter som kunne holde følge med spritsmuglerne.

Begge båtene er bugd helt i tre og med en usedvanlig lakkfinish over mahogni-skroget. 20 strøk lakk med håndsliping mellom hvert av dem og den beste linoljelakken som kan skaffes, er sjelden i dag.

Men i Düsseldorf kan du altså se det!