Få nyheter til London

Lørdag åpner messen i England. Nyhetene kommer uken etter i Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbildet: Arbor 26 er den eneste helt nye seilbåten på messen i London i år.

London Boatshow markedsføres som årets første båtutstilling. Dette har i lange tider vært en svært populær båtmesse for nordmenn, men utstillingen har mistet fotfeste, og har kommet i skyggen av utstillingen i Paris i desember og utstillingen i Dusseldorf, senere i januar.

En av grunnene er at båtindustriens senter har flyttet seg syd, og østover. Svak økonomi har også ført til at verftene satser på få, men store utstillinger.

Elegant nyhet

Engelsk båtindustri svikter ikke messen i England, og det bygges stadig spennende båter på øya. England har også et særdeles stort jollemarked, og mindre seilbåter blir det mange av på messen.

Arbor Yachts har en verdenspremiere på en 26 fots dagseiler bygget i tre. Verftet ble stiftet i 2012. Arbor 26  får moderne linjer og karbonrigg. Den har en 10 hk innenbordsmotor og har køyeplasser for fire. Ut fra byggebildene ser det ut som at prisen vil havne høyt.

Engelske og noen internasjonale

De store engelske verftene vil være på plass. Southerly, Oyster, Gunfleet og Cornish Crabber. Av de store internasjonale verftene finner du Hanse, Dehler, Grand Soleil J/boats og Jeanneau. Du finner også mindre franske verft på utstillingen som Ovni og Feeling.

Utstillingen åpner på lørdag, og avsluttes søndag den 20. Januar. Messen i Dusseldorf åpner lørdag 19. Januar. Du finner mer info om London Boat Show her.