Stem på årets skarpseiler
MC 34 Patton
Dufour 36P
Stem på årets skarpseiler

Stem på årets skarpseiler

Hvilken båt syns du fortjener å vinne: Dufour 36p, Grand Soleil 39, MC 34, Sly 38 eller Xp 50

Publisert Sist oppdatert

19. januar blir det kjent hvilke båter som får den prestisjefulle prisen som hvert år blir utgitt under Boot i Dusseldorf. I år er det fem priser: Fleskrogsbåter, Familieturseilere, Luksuriøse turseiler, Skarpseilere og Spesielle seilbåter. Prisen blir gitt av journalister fra ledene seilbåtblader i Europa hvor Seilas er en av dem. Utvelgelsen starter i juni hvor journalistene foreslår båter. Disse båtene ble testet i England og Italia i høst.

Du finner en liste over nominerte båter her.

Hva syns våre lesere

Det blir mye diskusjon i juryrommet under nomineringen, og når vi plukker ut vinnerne. For gøy ønsker vi i Seilas å sjekke våre leseres mening opp mot hva vi fant ut etter å ha prøveseilt båtene. Denne avstemningen har ingen påvirkning på hvordan det endelige resultatet av juryarbeidet blir.

De nominerte båtene

Dufour 36: Tøffe linjer og en velseilende båt. Dufour 36P har en stor og moderne cockpit og en fornuftig to-lugars innredning. Båten ble testet i Italia.

Pris ca1,3 millioner

Grand Soleil 39: Nye stil fra det Italienske verftet som har fått plass til to bad og tre lugarer i en 39-foter. Flotte linjer og elegant innredning til en prsi mange kan leve med. Båten ble testet i England.

Den koster fra 2 millioner

MC 34: En lett og stiv regattabåt som også kan brukes på tur. Båten har sin styrke på slør på havet, og er konstruert for å få best mulog måletall i IRC.  Båten ble testet i England. Den koster fra 2 millioner

Sly 38: Helt ny modell fra et lite verft som satser på design. Båten har fått et særpreg med negativt spring. Innredningen er i eik. Båten skle godt i de lete forholdene vi hadde under testseilingen i Italia.

Den koster fra 2 millioner

Xp 50: Største modell i X-Yachts Xp-serie. En skikkelig langbeint båt som koster avgårde under de fleste forhold. Båten er blitt mye stivere og langt enklere å håndtere en tidligere X-50. Raskere er den også. Men det koster. Prisen starter på 5,3 millioner kroner.

Xp 50 testet i England sammen med eieren som trengte bra med stueplass for hans og barnas windsurfingutstyr.