Italia 13.98
Discovery 57
Amel 55
Stem på årets luksuriøse seilbåt

Stem på årets luksuriøse seilbåt

Hvilken båt syns du fortjener å vinne: Amel 55, Discovery 57, Hallberg-Rassy 412, Italia 13.98 eller Southerly 47.

Publisert Sist oppdatert

19. januar blir det kjent hvilke båter som får den prestisjefulle prisen som hvert år blir utgitt under Boot i Dusseldorf. I år er det fem priser: Fleskrogsbåter, Familieturseilere, Luksuriøse turseiler, Skarpseilere og Spesielle seilbåter. Prisen blir gitt av journalister fra ledene seilbåtblader i Europa hvor Seilas er en av dem. Utvelgelsen starter i juni hvor journalistene foreslår båter. Disse båtene ble testet i England og Italia i høst.

Du finner en liste over nominerte båter her.

Hva syns våre lesere

Det blir mye diskusjon i juryrommet under nomineringen, og når vi plukker ut vinnerne. For gøy ønsker vi i Seilas å sjekke våre leseres mening opp mot hva vi fant ut etter å ha prøveseilt båtene. Denne avstemningen har ingen påvirkning på hvordan det endelige resultatet av juryarbeidet blir.

Nominerte båter i klassen for luksuriøse seilbåter

Amel 55: Det franske verftet følger gammel oppskrift på ny design. Båten er konstruert for problemfri seilas, og denne filosofien går igjen i alle ledd. Båten har to master. Den ble testet i Italia. Båten koster fra ca 10 millioner kroner.

Discovery 57: Bygget av et relativt nytt engelsk verft som har spesialisert seg på langturbåter. Båten har sentercockpit, og tross for at den er helt design fra Ron Holland, så virker den svært tradisjonell. Billig er det heller ikke. Båten koster fra 15 millioner kroner.

Hallberg-Rasy 412: En stor skarpseiler med cockpiten bak fra Orust. Båten har mye seil, og er overraskende rask. Seilas har testet båten både i Sverige og i England. Båten koster ca 3,2 millioner kroner.

Italia 13.98

Helt ny båt fra ett nytt italiensk verft. Som Hallberg-Rasy 41 er dette også en rask turseiler med mye duk og lav vekt. 46 foteren koster ca 3,5 millioner kroner.

Southerly 47: Engelsk båt med senkekjøl. Vi seilte båten i 17 m/s og var den eneste båten med full kontroll uten rev. Båten er tung, men overraskende velseilene. Båten kan bli din for under 6 millioner kroner.

Hallberg-Rassy 412