J/70
Stem på årets spesielle seilbåt

Stem på årets spesielle seilbåt

Hvilken båt syns du fortjener å vinne: B/One, Seascape 27 eller J/70.

Publisert Sist oppdatert

19. januar blir det kjent hvilke båter som får den prestisjefulle prisen som hvert år blir utgitt under Boot i Dusseldorf. I år er det fem priser: Fleskrogsbåter, Familieturseilere, Luksuriøse turseiler, Skarpseilere og Spesielle seilbåter. Prisen blir gitt av journalister fra ledene seilbåtblader i Europa hvor Seilas er en av dem. Utvelgelsen starter i juni hvor journalistene foreslår båter. Disse båtene ble testet i England og Italia i høst.

Du finner en liste over nominerte båter her.

Hva syns våre lesere

Det blir mye diskusjon i juryrommet under nomineringen, og når vi plukker ut vinnerne. For gøy ønsker vi i Seilas å sjekke våre leseres mening opp mot hva vi fant ut etter å ha prøveseilt båtene. Denne avstemningen har ingen påvirkning på hvordan det endelige resultatet av juryarbeidet blir.

Amputeret gruppe

Det er vanligvis fem båter i hver gruppe, men i år satt vi bare igjen med tre i klassen for spesielle båter. Først trakk Archambault 27 seg fra nomineringen. Inn kom J/70 som reserve. Vismara 50 og Code Zero skulle seiles i Italia, men Vismara hadde tekniske problemer, og Code Zero båten som skulle testes var blitt skadet.

Nominerte båter i klassen for spesielle båter

B/One: Bavarias forsøk på å få flere til å seile. En sprek jolleaktig kjølbåt med mye seil. Det er til og med muligheter for å få båten levert med en enkel innredning. Båten ble testet i Italia, men Seilas har også seilt båten i Sverige. B/One koster ca 230 000.

J/70: Amerikansk en-type båt som nå også produseres i Frankrike. Båten er konservativ med et normalt storseil og akterstag. Skroget er avansert støpt, og masten i karbon. Båten ble testet i Italia. J/70 koster under 300 000.

Seascape 27: En svært moderne og lett båt fra Slovenia. Den 27-fots lange seilbåten kan trekkes på henger, men skal også være trygg på havet. Vi har seilt båten under tøffe forhold i Oslofjorden samt i lettere vind i Italia. Båten koster under 600 000,-

Seascape 27